Primul telefon HTC din 2020 a fost anunţat: Wildfire R70, un model entry-level cu mufă de încărcare micro-USB

28.02.2020
Primul telefon HTC din 2020 a fost anunţat: Wildfire R70, un model entry-level cu mufă de încărcare micro-USB

HTC a lansat primul său terminal mobil pentru anul 2020, după o absenţă destul de lungă pe piaţa de smartphone-uri. Compania a promis că va lansa un model cu 5G în cursul acestui an, însă primul său model nou din ultimele câteva luni este unul de tip entry-level, dedicat pieţelor emergente. Telefonul se numeşte Wildfire R70 şi pare să fie unul dintre dispozitivele rezultate în urma licenţierii brandului HTC către companii din India. Din acest motiv, telefonul pare să facă câteva compromisuri greu de crezut în 2020.

Wildfire R70 de la HTC vine cu un design destul de modern, fiind realizat în jurul unul display cu diagonală de 6,53” care are în centru un decupaj în formă de picătură de apă. Desigur, rezoluţia afişată este HD+, pe format 19,5:9. La baza telefonului stă un chipset MediaTek P23 la 2 GHz, un model octa-core din gama inferioară, care este alăturat unui modul de 2 GB memorie RAM şi 32 GB stocare internă, cu posibilitatea de a adăuga un card microSD, la nevoie. De altfel, acumulatorul de 4.000 mAh ar trebui să asigure o autonomie peste medie.

Din păcate, vorbeam la început de compromisuri, iar software-ul, dar şi hardware-ul au parte de astfel de neajunsuri. În primul rând, telefonul este livrat în 2020 cu sistemul de operare Android 9 Pie pre-instalat. Fiind vorba despre un smartphone din gama ieftină, nu ne putem aştepta să vedem prea curând un update care să îl aducă la versiunea Android 10.

În al doilea rând, avem de a face cu unul dintre puţinele telefoane care mai este livrat cu un port de încărcare de tip micro-USB. În timp ce toate telefoanele din ultimii 2 ani au fost livraţi cu noul port USB Type-C, chiar şi în categoria de buget, HTC Wildfire R70 încă foloseşte vechiul port de date.

Telefonul va fi disponibil în India şi Tailanda în următoarele câteva săptămâni, la un preţ încă nedezvăluit. Totuşi, un dispozitiv de acest gen nu ar trebui să fie mult mai scump decât 100-150 de dolari americani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult