Primul telefonul cu două notch-uri din lume a fost anunţat: Sharp AQUOS R2 Compact

15.11.2018
Primul telefonul cu două notch-uri din lume a fost anunţat: Sharp AQUOS R2 Compact

Decupajul în display este o caracteristică pe care majoritatea telefoanelor de top de pe piaţă o au, acest compromis de design fiind necesar pentru a împinge ecranul cât mai aproape de marginile dispozitivului fără a renunţa la anumite componente. Se pare însă că producătorul japonez Sharp încearcă să iasă în evidenţă folosind acest artificiu de design, fiind primul care aduce pe piaţă un telefon cu DOUĂ decupaje, unul sus şi unul jos. Dispozitivul care poartă onoarea de a fi primul telefon cu două notch-uri se numeşte Sharp AQUOS R2 Compact şi nu pare să fie un telefon deloc rău, în ciuda design-ului ciudat.

AQUOS R2 Compact nu este primul smartphone cu notch de la Sharp. Compania japoneză a fost una dintre primele care a oferit modele de telefoane fără ramă în jurul display-ului, chiar înainte de apariţia modelului Mi MIX de la Xiaomi în urmă cu doi ani. De asemenea, a fost una dintre primele companii care a introdus decupajul în partea de sus a ecranului, cam în acelaşi timp cu apariţia lui Essential Phone. Totuşi nu ne-am fi aşteptat ca Sharp să fie „pionier” şi în realizarea unui artificiu de design care poate fi numit „hidos”.

Pentru R2 Compact, Sharp a decis să decupeze ecranul şi în partea de jos, pentru a face loc senzorului de amprentă, care nu avea loc în rama subţire de sub display. În era în care toţi producătorii aduc senzori de amprentă cât mai sofisticaţi, fie sub display, fie în rama metalică de pe laterale, sau chiar pe spatele dispozitivului, AQUOS R2 Compact are senzorul parţial „în display”, decupând o parte a display-ului în acea zonă.

În afară de cele două decupaje asimetrice, de sus şi de jos, telefonul oferă specificaţii de top, chiar atractive, inclusiv în cazul display-ului. Avem de a face cu un telefon cu panou IGZO de la Sharp cu rezoluţie Full HD+ (2.280 x 1.080 pixeli) şi diagonală de 5,2” cu rată de împrospătare de 120 Hz. Acesta este cel de-al treilea smartphone de pe piaţă cu ecran la 120 Hz, după cele două modele Razer Phone de gaming, care beneficiază tot de panouri IGZO Sharp.

Din punct de vedere al performanţei brute, AQUOS R2 Compact nu va fi deloc „leneş”. Vine echipat cu Snapdragon 845, cel mai puternic chipset disponibil pentru producătorii de dispozitive Android, 4 GB RAM, 64 GB stocare, acumulator de 2.500 mAh şi Android 9.0 pre-instalat din fabrică. De asemenea, alături de dispozitivele din gama „compact” de la Sony, acesta este printre puţinele smartphone-uri high-end mai mici de pe piaţă.

Galerie foto

De altfel, acest telefon nu ar fi deloc neatrăgător din punct de vedere al design-ului, dacă nu ar avea cel de-al doilea notch, în partea de sus decupajul fiind destul de elegant, găzduind doar camera foto frontală. Telefonul va fi disponibil pe piaţa din Japonia, iar preţul nu a fost încă anunţat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult