Procesorul „proprietar” Tensor de pe Pixel 6 ar putea fi un model Exynos de la Samsung cu alt nume

09.08.2021
Procesorul „proprietar” Tensor de pe Pixel 6 ar putea fi un model Exynos de la Samsung cu alt nume

Google a făcut săptămâna trecută un anunț surpriză pentru noile telefoane Pixel 6 și 6 Pro și a confirmat unul dintre cele mai răspândite zvonuri despre acestea: chipset-ul proprietar Tensor, care va sta la baza noilor modele. Acesta a fost prezentat drept un procesor nou, realizat special pentru Google, dar noile informații care au ajuns pe internet sugerează că acesta nu este obligatoriu un model 100% nou sau original. Se pare că Samsung va oferi un procesor Exynos numit 9855, la care rulează de mai bine de un an, pe care Google l-a redenumit în Tensor.

Telefoanele Pixel 6, posibil mai performante decât Galaxy S21

Conform noilor informații pe care le-a publicat site-ul olandez Galaxy Club, numele de cod al acestui procesor din interiorul Samsung era „whitechapel”, același nume de cod pe care l-a folosit și Google de-a lungul ultimelor luni. Acesta ar putea fi un model mai performant, dar similar în design cu Exynos 9840, prezentat la începutul anului drept Exynos 2100, procesorul folosit pentru realizarea modelelor Galaxy S21.

Astfel, performanța așteptată de la noul procesor pe telefoanele Pixel 6 și 6 Pro ar putea depăși performanța Exynos 2100. Totuși, aceasta ar putea fi mai mică în comparație cu ceea ce se va lansa la doar câteva luni distanță. Samsung urmează să prezinte la începutul anului viitor seria Galaxy S22, care va beneficia de un nou procesor care probabil că va fi numit Exynos 2200, echipat cu un GPU AMD.

Parteneriatul dintre Samsung și AMD a fost anunțat acum mai bine de doi ani, iar abia în 2022 vom vedea primul produs care rezultă din acest parteneriat. În teorie, noul chipset cu GPU AMD ar putea fi cel mai performant în jocuri și aplicații 3D de pe piața de mobile. Acesta este realizat pe arhitectura RDNA2 de la AMD, aceeași care se regăsește în mai multe dispozitive de gaming, de la plăcile video Radeon RX 6000 de pe PC, la noile console PlayStation 5 și Xbox Series, cât și la noul PC de gaming portabil de la Valve, Steam Deck.

sursa: Galaxy Club

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult