Procesul Samsung vs Apple a ajuns la final. Ce a despăgubiri au obţinut americanii de la Apple

Procesul Samsung vs Apple a ajuns la final. Ce a despăgubiri au obţinut americanii de la Apple

Procesul Apple împotriva Samsung, cel mai mare litigiu pentru brevete desfăşurat vreodată în Statele Unite, a ajuns la final. Chiar dacă nu atât de mari pe cât a cerut, Apple s-a ales cu  despăgubiri consistente de pe urma Samsung, însă refuzul interzicerii de la vânzare a produselor vinovate marchează un eşec răsunător pentru armata de avocaţi loiali companiei americane.

Început de Apple în anul 2012, procesul a avut ca prim verdict acordarea de despăgubiri totalizând 1.05 miliarde dolari, reprezentând daune survenite prin folosirea unor tehnologii brevetate de compania din Cupertino. În răspuns, avocaţii Samsung au acuzat discrepanţe apărute între sumele acordate de juraţi, obţinând diminuarea sumei ce trebuie plătită ca despăgubiri la 929.8 milioane dolari.

Procesul Samsung vs Apple a ajuns la final. Ce a despăgubiri au obţinut americanii de la Apple

La final, deşi compania din Cupertino s-a ales cu 930 milioane dolari în conturi, cererea pentru interzicere de la vânzare a produselor acuzate de folosirea unor tehnologii brevetate de Apple a fost refuzată, ceea ce înseamnă că Samsung poate continua nestingherit să-şi vândă produsele pe teritoriul Statelor Unite.

Între timp, Apple a cerut un nou proces împotriva Samsung, de această dată având în discuţie şi dispozitive mai recente, cum este telefonul Galaxy S III. Cum părţile implicate nu au putut ajunge la o înţelegere în afara tribunalului, noul proces Samsung vs Apple va avea primul termen de judecată la finalul acestei luni. Momentan nu sunt disponibile informaţii privind eventuale măsuri preventive luate de Samsung cu scopul de a preveni aducerea de noi acuzaţii, dând de înţeles că presiunile exercitate de Apple nu dau motive serioase de îngrijorare companiei sud-coreene.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult