Producătorul chinez Letv se întoarce pe piață cu un model entry-level cu design de iPhone 13

01.06.2022
Producătorul chinez Letv se întoarce pe piață cu un model entry-level cu design de iPhone 13

Cu doar câțiva ani în urmă, LeTv, redenumit apoi în LeEco, era una dintre companiile cele mai promițătoare din China, care lansau smartphone-uri high-end la prețuri accesibile. Înainte de expansiunea în afara țării de origine, LeEco s-a confruntat cu probleme financiare, iar planurile sale au fost anulate. Totuși, în 2022, compania iese din nou la suprafață, cu primul său smartphone din ultimii 5 sau 2 ani: Letv Y1 Pro, un telefon care se inspiră foarte mult de la iPhone 13.

Este clar că Letv nu ar putea să se întoarcă la gloria de altă dată imediat, însă, compania încearcă să intre înapoi pe piața de smartphone-uri cu un telefon de buget. Letv Y1 Pro este un dispozitiv de 499 yuan, adică aproximativ 70 de euro, care oferă  un design foarte similar cu cel de pe iPhone 13. De altfel, acesta integrează un notch similar în ecran, are o construcție cu suprafețe plate și margini drepte și două camere pe spate dispuse pe diagonală într-un pătrat. Dacă ai vedea fotografia de la depărtare, ai putea fi ușor păcălit că te uiți la un telefon Apple.

Letv Y1 Pro este o clonă de buget de iPhone 13

Totuși, asemănările între iPhone 13, un model high-end de peste 800 euro și Letv Y1 Pro se opresc aici. Modelul de față este unul dintre puținele telefoane „entry-level” pe care le mai vedem în ultimii ani. Acesta este echipat cu un procesor Unisoc T310, care folosește patru nuclee: un Cortex-A75 la 2 GHz și trei Cortex-A55 la 1,8 GHz. De asemenea, acesta folosește doar 4 GB memorie RAM, însă uimește prin stocarea de până la 256 GB. Ce mai are Letv în plus este și un slot pentru carduri microSD. La capitolul conectivitate avem doar 4G.

Letv Y1 Pro folosește un ecran LCD de 6,54” cu rezoluție HD+ (1.560 x 720 pixeli) și camere foto de 8 megapixeli pe partea din spate (un senzor principal și unul pentru fotografie „AI”). Camera frontală din notch-ul din ecran folosește un senzor de 5 megapixeli. Acumulatorul de 4.000 mAh nu ar trebui să aibă prea mari probleme cu alimentarea acestor componente.

Varianta de bază, de 70 de euro (499 yuan) vine cu 4 GB RAM și 32 GB stocare, iar versiunea de medie de 699 yuan urcă la 128 GB stocare. Modelul de top are 256 GB stocare și costă 899 yuan, adică 125 euro. Telefonul se lansează doar în China, momentan, dar având în vedere ambițiile anterioare ale companiei, nu ar fi exclus să vedem o nouă încercare de a se extinde către piețele din vest.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult