Producţia de iPhone X ar putea fi redusă la jumătate

Producţia de iPhone X ar putea fi redusă la jumătate

iPhone X s-a vândut destul de bine în preajma lansării, însă cererea pare să scadă acum că a trecut sezonul sărbătorilor de iarnă. În consecinţă, Apple ar putea limita producţia acestui model la jumătate pentru trimestrul următor şi eventual să renunţe complet la el în această vară, în favoarea unui nou model high-end premium în toamna anului curent.

Informaţiile despre limitarea producţiei de iPhone X vin din partea publicaţiei Nikkei, care susţine că pentru următoarele trei luni, Apple va produce aproximativ 20 de milioane de unităţi iPhone X, pe lângă modelele iPhone 8 care reprezintă încă 30 de milioane de bucăţi. Această cifră este în continuare impresionantă, multe companii concurente sperând să poată produce cantităţi atât de mari ale dispozitivelor lor de top pe care să le şi poată vinde apoi către utilizatori.

Faptul că Apple limitează cererea pentru componentele high-end din iPhone va avea un efect şi asupra planurilor şi proiecţiilor de încasări şi vânzări ale furnizorilor. De asemenea, Nikkei spune că alţi producători ar putea fi reticenţi să adopte noi tehnologii precum display-uri OLED cu rezoluţii înalte, senzori pentru recunoaştere facială şi alte componente scumpe, întrucât piaţa nu pare să fie pregătită pentru dispozitive atât de scumpe.

Este posibil ca în 2018, seria de dispozitive iPhone să pluseze mai mult pe modelele cu ecrane „clasice” bazate pe panouri IPS. Asta nu înseamnă că va renunţa complet la urmaşul OLED al lui iPhone X, ci doar că acesta va fi produs în cantităţi limitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult