Proiectul Ubuntu Edge a eşuat, însă platforma software a stârnit interesul industriei de mobile

22.08.2013
Proiectul Ubuntu Edge a eşuat, însă platforma software a stârnit interesul industriei de mobile

Acum o lună, Mark Shuttleworth a demarat o ambiţioasă campanie pentru strângerea fondurilor necesare demarării proiectului Ubuntu Edge, un telefon mobil destinat să ruleze viitoarea versiune a cunoscutei platforme Linux, care va încerca să aducă convergenţa între telefoane, tablete şi PC-uri.  Proiectul Ubuntu Edge a eşuat, însă platforma software a stârnit interesul producătorilor de telefoane şi a operatorilor.

Campania a fost una foarte ambiţiosă, cei 32 de milioane de dolari necesari pentru demararea proiectului fiind cea mai mare sumă  cerută până acum într-o campanie de crowdfunding. Până la ora închiderii, circa 27.000 de utilizatori s-au arătat interesaţi de acest proiect iar aproape 6000 au pre-comandat produsul efectiv, incluzând aici şi conglomeratul economie şi media Bloomberg, care şi-a adjudecat 100 de exemplare. Suma strânsă a atins doar cifra de 12,8 milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare strânsă până acum de un proiect de crowdfunding, însă nefiind şi suficientă pentru pornirea proiectului.

Proiectul a murit, iar cei care şi-ar fi dorit acest produs vor trebui să se împace cu ideea că interesantul Ubuntu Edge nu va vedea lumina zilei. Conform declaraţiilor făcute de Mark Shuttleworth, numărul mare de participanţi şi mediatizarea  platformei software au stârnit însă atenţia industriei mobile, mai mulţi operatori de telefonie şi producători de terminale mobile declarându-şi interesul pentru dezvoltarea unor telefoane Ubuntu cu un cost ceva mai mic. Când, unde, cum şi cât, rămâne de văzut. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News