Q70 este primul smartphone LG cu ecran perforat, anunţat cu un preţ competitiv

30.08.2019
Q70 este primul smartphone LG cu ecran perforat, anunţat cu un preţ competitiv

Profitând de relativa acalmie de dinaintea expoziţiei IFA 2019, ce permite o mai bună expunere mediatică, LG a început deja festivităţile dezvăluind seriile K50s şi K40s de telefoane în carcasă cu protecţie military-grade şi continuă cu Q70, primul smartphone LG cu ecran perforat.

Numită Hole-In-Display pe pliantele de promovare, perforaţia aplicată pe suprafaţa activă a ecranului face posibilă includerea unei camere frontale de 16MP fără compromisul unei benzi inestetice deasupra ecranului, lăsând totodată aproape intactă zona de afişare.

Încadrat la gama mid-range, LG Q70 vine echipat cu un ecran Full HD+ de 6.4 inch care lasă senzorul de amprente pe spatele carcasei. Camera foto principală vine cu un senzor principal de 32 MP cu lentile f/1.8, senzor de 13 MP cu lentile ultra-wide-angle (vizibilitate la 120°) şi senzor de 5 MP pentru aplicarea efectelor de profunzime.

La interiorul carcasei acoperită cu sticlă faţă-verso şi certificată IP68 pentru protecţie la apă şi praf găsim o configuraţie de nivel mediu, bazată pe chipsetul Snapdragon 675. Telefonul vine echipat cu 4GB memorie RAM şi un minim de 64GB stocare internă, expandabilă prin ataşarea unui card microSD.

Chipsetul furnizat de Qualcomm suportă tehnologia Quick Charge 3.0, permiţând încărcarea acumulatorului de 4000 mAh în aproximativ două ore. Din păcate, compromisul unui acumulator generos strecurat într-o carcasă din sticlă este greutatea finală de 198 grame.

Lista dotărilor este completată cu procesor audio Quad DAC pe 32biţi, oferit audiţie Hi-Fi prin căştile de tip jack 3.5mm, sau difuzoarele stereo orientate în faţă.

Echipat cu versiunea Android 9, LG Q70 a fost anunţat pentru piaţa sud-coreeană cu preţul de 450 dolari, însă este de aşteptat ca după aplicarea taxelor de import versiunea europeană să coste ceva mai mult.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult