Qualcomm a anunţat trei chipset-uri mid-range cu modem-uri de date rapide

18.10.2016
Qualcomm a anunţat trei chipset-uri mid-range cu modem-uri de date rapide

Qualcomm a anunţat în cadrul summit-ului 4G/5G din Hong Kong, noi versiuni ale chipset-urilor sale mobile pentru segmentul mid-range. Acestea sunt puţin mai puternice decât generaţiile precedente în termeni de performanţă brută şi vin cu modem-uri Snapdragon X9 LTE, care asigură viteze de 300 Mbps (Cat7) pentru download şi 150 Mbps (Cat13) pentru upload. Având în vedere că astfel de performanţă online era dedicată până de curând dispozitivelor premium, vom vedea foarte curând smartphone-uri mai ieftine foarte rapide atât în utilizare normală, cât şi în navigare pe internet.

Cel mai puternic chipset nou de la Qualcomm este Snapdragon 653, o variantă îmbunătăţită a lui 652, lansat anul trecut. Acesta păstrează designul intern al predecesorului său, beneficiind de patru nuclee Cortex-A72 şi patru nuclee Cortex-A53. Nucleele mai puternice, A72, rulează acum la 1,95 GHz, în timp ce clusterul A53 rulează la aceeaşi frecvenţă de 1,44 GHz. Qualcomm susţine că performanţa va fi crescută cu 10% faţă de modelul precedent, GPU-ul Adreno 510 primind de asemenea un mic upgrade de frecvenţă. Alături de modemul de date mai rapid, Snapdragon 653 oferă acum şi suport pentru până la 8 GB memorie RAM.

Modelele Snapdragon 626 şi 427 vin însă cu upgrade-uri mai modeste la capitolul performanţă. Compania susţine că acestea vor oferi de performanţă comparabilă sau puternică, crescând frecvenţa celor 8 nuclee A53 ale lui 626 de la 2,0 la 2,2 GHz faţă de Snapdragon 625, în timp ce 427 păstrează aceeaşi configuraţie quad-core la 1,4 GHz. Qualcomm a adăugat tehnologia TruSignal pentru îmbunătăţirea semnalului radio pe ambele modele.

Variantele octa-core, 652 şi 626 vor fi disponibile pe dispozitivele care vor fi lansate spre sfârşitul anului în curs, în timp ce smartphone-urile echipate cu Snapdragon 427 vor începe să apară pe piaţă la începutul anului viitor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult