Quechua a anunţat un smartphone rezistent cu ecran de 5”

Quechua a anunţat un smartphone rezistent cu ecran de 5”

Pentru cei care nu sunt familiari cu marca Quechua, ea este disponibilă în magazinele Decathlon. Asta nu garantează însă că smartphone-ul anunţat va ajunge şi în ţara noastră. În parteneriat cu Archos, Quechua va introduce în magazine un telefon mobil cu ecran de 5” ce rulează sistemul de operare Android 4.1. Cum produsele Quechua se adresează în primul rând celor ce iubesc ieşirile în natură, dispozivul va avea o carcasă rezistentă la intemperii. Certificare IP54 înseamnă că în carcasă nu va intra praf, iar picăturile de ploaie nu vor avea niciun efect asupra incintei. Mai jos găsiţi principalele specificaţii ale smartphone-ului Quechua.

Un smartphone cu ecran mare, pentru aventurieri

  • Ecran: 5”, 480×800
  • Sistem de operare: Android 4.1 Jelly Bean
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon
  • Procesor: 1,2 GHz, quad core
  • RAM: 1 GB
  • Memorie internă: 4 GB
  • Card: microSD
  • Cameră foto: 5 MP, LED
  • Baterie: 3.500 mAh

Aşa cum puteţi observa, specificaţiile sunt foarte modeste. Îmi este greu să înţeleg de ce producătorul a ales un ecran atât de mare şi o rezoluţie atât de mică. Ştiu că dimensiunile pot să fie impunătoare, însă ele nu compensează pentru un ecran cu o densitate mică de pixeli. Producătorul susţine că acesta va fi foarte vizibil în lumină puternică. Aşa cum am menţionat mai sus, certificarea pentru carcasă este IP54. Dacă praful nu este o problemă, apa poate deveni. Cifra 4 din certificare înseamnă că dispozitivul este rezistent la stropire şi nu la imersiune în apă, fie şi pentru o perioadă scurtă de tip.

Clienţii Quechua nu sunt interesaţi în mod special de performanţele telefonului, aşa încât tipul chipset-ul terminalului nu este menţionat. Este foarte posibil să avem de-a face cu Snapdragon 200, ţinând cont de celelalte specificaţii de pe lista de mai sus. Bateria are o capacitate generoasă şi cumpărătorii ar trebui să se aştepte la o autonomie decentă. Ea este necesară în ieşirile în natură. Smartphone-ul Quechua va avea un preţ foarte atractiv. El va costa 230 € şi va include aplicaţii cu detalii despre parcuri naţionale, staţiuni de schi şi ale informaţii preţioase pentru aventurieri. El va fi disponibil iniţial în Franţa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News