Războiul brevetelor dintre Apple şi Samsung reîncepe, rivalii urmăresc blocarea vânzărilor

Războiul brevetelor dintre Apple şi Samsung reîncepe, rivalii urmăresc blocarea vânzărilor

Îndelungatul proces dintre Apple şi Samsung, care a devenit totodată şi cel mai important litigiu pentru brevete din istoria Statelor Unite, a ajuns la final, iar cuantumul daunelor pe care Samsung trebuie să le plătească se ridică la aproape 930 de milioane de dolari. Deşi a ieşit învingătoare, compania Apple nu a reuşit să obţină şi decizia de blocare a vânzării terminalelor Samsung pe teritoriul Statelor Unite, însă aceasta va încerca să obţină şi acest lucru într-un nou proces care a început ieri.

Poate că sună ca o glumă de 1 aprilie, însă războiul dintre Apple şi Samsung nu s-a terminat şi a intrat într-o nouă etapă. Începând de astăzi, cele două companii rivale se vor întâlni în sala de tribunal, Apple încercând să obţină blocarea vânzării anumitor telefoane sau tablete Samsung pe teritoriul Statelor Unite, în timp ce sud-coreenii reclamă şi ei încălcarea unor brevete.

Cele două companii se vor întâlni tot în cadrul tribunalului federal din San Jose, California, acolo unde s-a finalizat şi procesul anterior. Compania Apple reclamă încălcarea a cinci brevete software care acoperă anumite tehnologii. Pe această listă figurează interpretarea unor şiruri de caractere din mesaje şi afişarea lor sub forma unor link-uri utile (care a fost şi subiectul unei dispute cu HTC), un tip specific de sincronizare în fundal, un tip specific de autocompletare, o tehnică de indexare şi căutare universală locală şi, nu în ultimul rând, infamul şi celebrul Slide To Unlock.

Samsung afirmă că toate aceste tehnologii fac parte din platforma Android, cu excepţia Slide to Unlock, şi că unele dintre acestea sunt acoperite de brevete invalide deoarece există documentaţii şi implementări care preced brevetele Apple. Deoarece o bună parte din aceste opţiuni fac parte din platforma Android iar procesul vizează doar componente software, nu şi hardware precum în cazul precedent, se pare că mai mulţi reprezentaţi Google vor fi citaţi în calitate de martori.

Apple urmăreşte blocarea vânzărilor anumitor modele de telefoane sau tabletele Samsung pe teritoriu Statelor Unite şi urmăreşte obţinerea unor daune în valoare de 2 miliarde de dolari, circa 40 de dolari pentru fiecare tableta sau telefon. Compania a încercat să obţină blocarea vânzărilor şi în timpul procesului precedent, însă judecătorul le-a respins cererea deoarece a considerat că raportul înaintat de Apple exagerează importanţa acestor opţiuni software şi impactul prezenţei sau absenţei lor asupra deciziilor de cumpărare.

În contrapartidă, Samsung afirmă că Apple încalcă două dintre brevetele sale, urmărind blocarea vânzărilor telefonului iPhone 5 şi cerând daune de 7 milioane de dolari.

Procesul va începe astăzi şi este aşteptat să fie finalizat la începutul lunii mai. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News