Realme 10 5G, confirmat pentru piața din China. Deocamdată, în Europa ajunge doar modelul cu 4G

12.11.2022
Realme 10 5G, confirmat pentru piața din China. Deocamdată, în Europa ajunge doar modelul cu 4G

Realme 10 5G vine echipat cu un chipset Mediatek din seria Dimensity 700 și ecran Super AMOLED cu rezoluție FHD+, conturând una dintre cele mai tentante opțiuni pentru achiziționarea unui smartphone la preț de de buget.

Confirmat mai întâi pentru piața din China, Realme 10 5G este versiunea ceva mai bine dotată a modelului 4G, așteptată deja în magazinele din unele țări europene. Astfel, în timp ce versiunea europeană cu 4G se alege cu chipsetul MediaTek Helio G99, modelul Realme 10 5G se alege mai puternicul Dimensity 700

Realme 10 5G vine ca un succesor pentru modelul Realme 9 5G lansat la jumătatea acestui an cu chipsetul Snapdragon 695 5G.

Pe lângă ecranul AMOLED cu rată de refresh la 90Hz, lista dotărilor este completată cu un acumulator de 5000 mAh și încărcare rapidă de 33W, care ar trebui să ducă încărcarea bateriei la sută la sută în aproximativ 70 de minute.

Configurația foto are la bază o cameră principală de 50 megapixeli plus senzor auxiliar de 2 megapixeli. Camera frontală de 16 megapixeli se află în spatele unei perforații aplicate pe colțul din stânga al ecranului.

Prețul cu pornire de la 189 dolari este valabil pentru piața din China, respectiv, echiparea cu 8GB + 128GB memorie, costul urcând la 225 dolari în varianta cu 8GB + 256GB. Cât despre aspectul exterior, telefonul va putea fi comandat în versiuni de culoare pe auriu și negru, ambele cu finisaj translucent la partea din spate. Sistemul de operare Android 12 vine preinstalat, în adaptare cu interfața Ralme UI 3.0.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult