Realme 9 Pro+ vine cu ecran AMOLED și funcție de monitorizare a pulsului

01.02.2022
Realme 9 Pro+ vine cu ecran AMOLED și funcție de monitorizare a pulsului

Așteptat inclusiv în piața europeană, Realme 9 Pro+ ar putea fi primul smartphone prevăzut cu funcție de monitorizare a pulsului, implementată cu ajutorul senzorului de amprentă.

Oferită deja pe unele modele smartphone (inclusiv iPhone) prin intermediul unor aplicații dedicate, funcția de monitorizare a pulsului cu ajutorul senzorului de amprentă nu este oficial suportată de niciun producător smartphone, din simplul motiv că dispozitivul care ar trebui să ofere măsurătorile nu a fost proiectat pentru așa ceva.

Realme 9 Pro+ promite să depășească acest impediment, convertind senzorul de amprentă pentru a măsura cu oarecare acuratețe bătăile inimii. Totuși, producătorul chinez nu renunță al sugestia de a nu folosi aceste informații în scop medical sau pentru diagnoza anumitor afecțiuni.

În lipsa unei liste detaliate cu specificații, mențiunea privind folosirea cititorului de amprentă în rolul de detector pentru puls nu confirmă decât prezența unui ecran AMOLED cu senzor de amprentă integrat, senzorii cu tehnologie capacitivă incluși de obicei pe carcasa telefonului neoferind această posibilitate.

Potrivit unor zvonuri recente, vârful de gamă Realme 9 Pro+ va fi anunțat oficial pe data de 15 februarie, alături de versiunea mai puțin costisitoare 9 Pro. Telefoanele ar urma să fie disponibile inclusiv pe piața europeană, modelul Pro+ fiind primul smartphone livrat cu chipsetul Dimensity 920.

Realme 9 Pro+

Produs de MediaTek folosind procesul de fabricație pe 6nm, Dimensity 920 este un chipset 5G compatibil cu rețele din banda sub-6GHz. Cu aproximativ 9% mai rapid în jocuri decât predecesorul Dimensity 900, acesta vine cu două nuclee Cortex-A78 la 2.5GHz, șase nuclee Cortex-A55 a 2.0GHz, respectiv GPU din seria Mali-G68, suportând ecrane FHD+ cu rată de refresh la 120Hz.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult