Realme GT ar putea fi cel mai ieftin telefon cu Snapdragon 888

26.02.2021
Realme GT ar putea fi cel mai ieftin telefon cu Snapdragon 888

Așteptat în magazinele din China chiar de săptămâna viitoare, Realme GT aspiră la titlul de flagship killer și încearcă să convingă cu un preț atractiv (raportat la ofertele brandurilor de top).

Dezvoltat de Qualcomm pentru echiparea telefoanelor din gama de top, Snapdragon 888 este o soluție costisitoare, dar cu performanțe de invidiat.

Sosind la mai bine de un an după modelul Realme X50 Pro, telefonul bazat pe Snapdragon 888 ar urma să fie anunțat pe data de 4 martie cu prețul de 2999 Yuan (463 dolari americani). În ciuda prețului nesperat de mic, restul configurației nu este automat una de compromis, un purtător de cuvânt al companiei excluzând din start formulele low-cost de genul 6GB RAM + 128GB stocare internă. În schimb, versiunea de bază Realme GT va avea cel puțin 8GB RAM, urcând la 12GB RAM pentru variantele mai ine dotate. Rămâne de văzut dacă stocarea internă va porni tot de la 128GB, sau vom avea direct opțiunea de 256GB.

Distincția făcută de Realme are un scop precis, pe piață existând deja un telefon cu SD888 chiar mai ieftin (433 dolari americani). Însă rivalul Redmi K40 Pro vine în configurația de bază doar cu 6GB memorie RAM și 128GB stocare internă. Astfel, Realme pare că va încerca să pluseze cu specificații superioare, țintind de fapt prețul modelului Redmi cu 8GB/128GB memorie.

Pe lista atuurilor oferite de Realme GT mai intră o interfață de memorie RAM bazată pe cipuri LDPDDR5, stocare internă UFS 3.1, ecran AMOLED cu rată de refresh la 120Hz și un sistem triple-camera cu senzor principal de 64MP.

Cert este că Realme GT nu va fi singurul model flagship al producătorului chinez, acesta anunțând trecerea la o strategie dual-flagship care prevede lansarea a încă un produs high-end, după jumătatea anului în curs. Potrivit zvonurilor, perechea lui Realme GT va fi un smartphone centrat pe capabilitățile foto, motorizat de un chipset mai puțin costisitor din seria MediaTek Dimensity.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult