Realme GT, cel mai ieftin smartphone cu Snapdragon 888, ajunge în Europa

03.06.2021
Realme GT, cel mai ieftin smartphone cu Snapdragon 888, ajunge în Europa

Anunțat pentru piețele asiatice încă din luna martie, noul flagship Realme GT va ajunge și în magazinele europene, livrând specificații de top, într-o carcasă inspirată de mașini de curse.

Dacă ne-am raporta doar la lista cu specificații, am putea presupune că este vorba despre un smartphone de peste 1.000 de euro, însă, în realitate, prețul lui Realme GT în magazinele europene va fi în jurul sumei de 400 euro.

Realme GT vine cu conectivitate 5G și cel mai puternic procesor de pe piață

Cu nume de cod RMX2202, Realme GT pune la dispoziție un ecran AMOLED de 6,43”, relativ compact pentru un flagship din 2021. În schimb, imaginile redate folosind  rezoluție Full HD+ și rată de refresh la 120 Hz, vor avea claritate și cursivitate excelentă. Pentru gameri, Realme adaugă și o interfață touch cu rată de eșantionare la 360 Hz, îmbunătățind viteza de reacție.

Realme GT

Chipsetul Snapdragon 888 este asistat cu 8 GB sau 12 GB RAM LPDDR5 și 128 sau 256 GB stocare internă pe format UFS 3.1. Astfel, versiunea mai bine dotată urcă prețul de 450 euro, rezonabil pentru avantajele oferite.

Ajungând și la partea de compromisuri, camera foto este una mai degrabă una mid-range decât high-end. Vorbim despre o cameră triplă, cu senzor principal de 64 megapixeli (SONY IMX682), senzor de 8 megapixeli pentru obiectivul ultra-wide și un senzor de 2 megapixeli pentru lentila macro.

Acumulatorul de 4.500 mAh este de asemenea mai mic decât al altor telefoane de top, însă încărcarea la 65W va asigura o încărcare rapidă în puțin peste jumătate de oră, spune Realme (35 minute). Desigur, nu se pune problema de încărcare wireless la acest preț.

Realme GT

Telefonul mai vine cu difuzoare stereo certificate Dolby Atmos, senzor de amprentă integrat sub ecran, ieșire jack de 3,5mm și OS Android 11 cu interfață Realme UI 2.0.

Realme GT 5G va fi disponibil în variante Silver, Blue și Racing Yellow. Data exactă pentru debutul european nu este cunoscută, deocamdată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult