Realme GT Neo3T apare cu Snapdragon 870 și listă neoficială de specificații

15.05.2022
Realme GT Neo3T apare cu Snapdragon 870 și listă neoficială de specificații

Apărut după modelul GT Neo3 dezvăluit deja pentru piețele asiatice, Realme GT Neo3T  schimbă chipsetul MediaTek pe unul furnizat de Qualcomm.

Astfel, dacă Realme GT Neo3 vine motorizat de soluția MediaTek Dimensity 8100, o soluție cu performanțe comparabile Snapdragon 8 Gen 1, GT Neo3T face trecerea la un chipset Qualcomm de generație anterioară, dar perfect capabil să livreze un nivel de performanță competitiv.

Chiar dacă nu poate concura cea mai recentă soluție Qualcomm pentru telefoane flagship în privința performanței brute, soluția SD870 folosită de Realme GT Neo3T ar putea avea totuși alte avantaje, cum ar fi riscă scăzut de supraîncălzire și autonomie mai mare a bateriei. Desigur, ar mai fi și aspectul prețului, care va fi lămurit cu ocazia evenimentului oficial de lansare.

Snapdragon 870 este o versiune optimizată a originalului SD865, performanțele sale fiind date de un CPU cu 1 nucleu Cortex-A77 (3.2Ghz) + 3x Cortex-A77 (2.42GHz) + 4x Cortex-A55 (1.8GHz). Nu lipsește nici modemul 5G, soluția aleasă oferind însă doar acces în rețele din banda sub-6Ghz (fără mmWave). Asta se traduce în viteze de transfer ceva mai mici, dar fără compromisuri în ce privește acoperirea oferită (tehnologia mmWave este una cu acoperire extrem de scurtă). Lista dotărilor este completată cu suport Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, HDR10+, decodare video 4K/60fps și AV1, plus un procesor AI dedicat.

Apărut deja în catalogul GeekBench, GT Neo3T vine echipat cu 8GB memorie RAM și versiunea Android 12. Telefonul obține un scor de 1003 puncte în testul single-core și 2607 puncte în cel multi-core, ceva mai puțin decât alte telefoane bazate pe Snapdragon 870, însă asta ar putea fi din pricina slabei optimizări a versiunii de firmware.

Potrivit altor zvonuri Realme GT Neo3 vine cu cameră principală de 64MP și cameră selfie de 16MP. Ecranul are diagonală 6.5 inch, rămânând de văzut dacă este de tip LCD sau OLED. Aparent, va exista și o versiune a telefonului cu 256GB stocare. Din păcate, în lipsa mai multor informații, nu este clar dacă Realme GT Neo3 va ajunge sau nu și în magazinele europene.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult