realme GT2 Pro cu Snapdragon 8 Gen 1, testat în AnTuTu. Mai rapid decât Dimensity 9000?

26.11.2021
realme GT2 Pro cu Snapdragon 8 Gen 1, testat în AnTuTu. Mai rapid decât Dimensity 9000?

realme GT2 Pro promite să fie unul dintre primele telefoane cu Snapdragon 8 Gen 1, chipsetul Qualcomm care va înlocui Snapdragon 888.

Realizat folosind procesul de fabricație pe 4nm, Snapdragon 8 Gen 1 promite un salt de performanță cu 20-30% peste actualul model Snapdragon 888, testele neoficiale publicate folosind benchmark-ul în AnTuTu părând să confirme această ipoteză.

Anunțat oficial săptămâna trecută, Dimensity 9000 de la MediaTek promite să fie un competitor redutabil pentru Snapdragon 8 Gen 1 și alte chipseturi high-end dezvoltate pentru generația 2022 de telefoane flagship. Intrat în rândul producătorilor de top, MediaTek a reușit să rezerve același nod de fabricație TSMC pe 4nm ca și rivalul Qualcomm, astfel că eventualele diferențe de performanță între cele două chipseturi nu pot fi foarte mari, urmând a fi tranșate de optimizările aduse la nivel de micro-arhitectură.

Cunoscut anterior sub numele Snapdragon 898, următorul chipset pentru telefoane flagship ar fi fost redenumit din dorința producătorului Qualcomm de a simplifica denumirile folosite în prezent, devenind astfel mai clar care este modelul mai nou și mai puternic. Astfel, după Snapdragon 8 Gen1 va veni anul viitor cel mai probabil Snapdragon 8 Gen2, care va fi urmat de Gen3, … și tot așa.

realme GT2 Pro

Apărând cu numele de cod RMX3300, realme GT2 Pro este al doilea dispozitiv cu chipset Snapdragon 8 Gen1 apărut în catalogul AnTuTu, afișând un scor de 1025215 puncte, doar cu puțin mai mic decât cel de 1035020 puncte raportat în urmă cu două zile pentru un dispozitiv încă neidentificat. Astfel, noul chipset Qualcomm pare să depășească în mod consistent bariera celor 1.000.000 puncte în AnTuTu, livrând o creștere onorabilă de performanță comparat actualului model SD 888 Plus, plafonat în jurul a 850.000 puncte.

Deși, poziționat la o distanță insesizabilă cu „doar” 1.007.396 puncte, rivalul Dimensity 9000 nu pare să depășească performanțele soluției Qualcomm. Desigur, rămân multe „variabile” care ar putea înclina în mod decisiv balanța într-o direcție sau alta, cum ar fi nivelul optimizărilor software, temeraturile de funcționare și consumul de energie. În practică, soluția MediTek s-ar putea dovedi mai „fierbinte” și „gurmandă” cu bateria decât cip-ul Qualcomm, sau, dimpotrivă.

Revenind la realme GT2 Pro, noul flagship ar putea fi deszvăluit cu ocazia evenimentului Snapdragon Tech Summit, programat pentru săptămâna viitoare. Zvonurile de până acum descriu o configurație cu ecran OLED de 6.5 inch, folosind rezoluție FHD+ și rată de refresh la 120Hz. Telefonul ar urma să dispună de până la 12GB memorie RAM și 256GB stocare internă, cameră principală de 108MP, cameră ultra-wide de 8MP, camere macro/DoF de 5MP și cameră frontală de 32MP. Rețeta este completată cu un acumulator de 5000 mAh și tehnologia de încărcare UltraDart, de 125W.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult