Realme GT3, demonstrație de forță. Încărcare de la 0 la 100% în sub 10 minute. VIDEO

21.02.2023

Realme a anunțat în urmă cu doar câteva săptămâni modelul GT Neo5 pentru piața din Asia, însă în Europa, telefonul va veni sub numele Realme GT3. Practic, acesta va fi modelul flagship secundar pentru anul 2023, pe o treaptă sub modelul Pro, care încă nu a fost anunțat în mod oficial. Ce va avea însă cu siguranță în plus față de varianta „superioară” este o încărcare extrem de rapidă, iar producătorul chinez demonstrează performanța telefoanelor printr-un clip video, în care vedem că poți alimenta telefonul în sub 10 minute.

Realme GT3 va fi telefonul cu cea mai rapidă încărcare din piață

De fapt, recordul de încărcare pentru Realme GT3 de la 0 la 100% încărcare pare să fie de 9 minute și 37 de secunde, test realizat într-un laborator, cu temperatură controlată. Probabil că în mâinile utilizatorilor, timpul de încărcare va fi puțin diferit, întrucât temperatura mediului înconjurător ar putea afecta senzorii care controlează puterea de încărcare. Nu ne așteptăm însă la variații foarte mari, însă este posibil să depășească 10 minute într-o zi de vară.

Totuși, nu ar putea să depășească cu foarte mult, întrucât vorbim totuși despre un telefon care va fi livrat cu încărcare rapidă la 240W. Astfel, de la 0 la 20% ajunte în doar 80 de secunde, iar apoi la 50% în 4 minute. Se vede o încetinire a încărcării spre final, fiind necesare 5 minute și ceva pentru a încărca încă 50%. Totuși, nu prea ne putem plânge. Flagship-urile din prezent, precum modelele Samsung Galaxy S23 și iPhone 14 de la Apple au încărcare de 5, respectiv 10 ori mai lentă.

Realme GT3 a fost momentan confirmat pentru lansare la Mobile World Congress 2023, unde vom putea vedea prima dată telefonul „live”, însă nu știm dacă și „fratele” său cu încărcare mai lentă va ajunge în Europa. Există pentru Asia și un model GT Neo5 cu încărcare la 150W și baterie de 5.000 mAh, care ar putea fi o alegere la fel de bună, având în vedere o încărcare în continuare foarte rapidă, dar autonomie mai mare.

La nivel de configurație, așteptăm un chipset Snapdragon 8+ Gen 1, cu 8, 12 sau 16 GB RAM și până la 512 GB stocare internă. Având în vedere modelele GT anterioare, prețul ar trebui să fie undeva în zona 600-700 de euro.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult