Realme lansează modelele 5 Pro, X2 şi X2 Pro în Europa. Vin cu sisteme quad camera, specificaţii de top şi preţuri mici

15.10.2019
Realme lansează modelele 5 Pro, X2 şi X2 Pro în Europa. Vin cu sisteme quad camera, specificaţii de top şi preţuri mici

Realme, brandul secundar al Oppo, a anunţat astăzi lansarea sa în Europa, promiţând cele mai puternice dispozitive din gama lor de preţ. Realme este un brand de buget, similar cu Redmi de la Xiaomi şi intră pe piaţa din Europa cu trei dispozitive pentru început, două modele mid-range şi un „flagship killer”: Realme 5 Pro, Realme X2 şi Realme X2 Pro.

Realme 5 Pro

Modelul Realme 5 Pro este echipat cu un ecran cu notch de 6,3” cu rezoluţie Full HD+ , chipset Snapdragon 712 şi este disponibil în variante cu 4 GB RAM şi 128 GB stocare sau 8 GB şi 128 GB stocare. Acesta integrează un acumuator de 4.035 mAh cu încărcare rapidă la 20W şi un sistem de camere cu patru senzori: un senzor principal de 48 megapixeli (SONY IMX586), o cameră ultra-wide, o cameră macro, cât şi un senzor pentru adâncime pentru funcţia de portret.

Marea atracţie a acestui model este cu siguranţă design-ul şi preţul, acesta fiind realizat din sticlă şi metal şi disponibil în două opţiuni de culoare: Crystal Green şi Sparkling Blue, ambele având un spate decorat cu forme angulare. Varianta de bază 4+128 GB va intra în oferta magazinelor din Europa la 199 euro, în timp ce varianta de top 8+128 GB intră în ofertă la 249 euro. Telefonul va fi disponibil iniţial în cadrul unui flash sale pe 18 octombrie.

Galerie foto

Realme X2

Modelul Realme X2 este modelul de medie care aspiră către segmentul de piaţă premium. În timp ce Realme 5 Pro se laudă în principal cu hardware-ul puternic pentru un preţ scăzut, Realme X2 este în primul rând un telefon care se bazează pe funcţiile sale foto, fiind primul model al companiei echipat cu un senzor Samsung GW1 de 64 megapixeli, acelaşi pe care l-am văzut şi pe dispozitivele Xiaomi de curând.

Sistemul de camere „quad” are la bază acest senzor care este folosit alături de un obiectiv wide cu diafragmă f/1.8, însă beneficiază de asemenea de un senzor de 8 megapixeli ultra-wide f/2.25 şi un senzor de 2 megapixeli macro f/2.4. În cele din urmă, există un senzor de adâncime pentru portrete de 2 megapixeli f/2.4. Realme promite performanţă de top pentru cameră, indiferente de cazul de utilizare, dacă este în lumină naturală sau artificială.

Realme X2 foloseşte un senzor de amprentă integrat în displayul FHD+ AMOLED de 6,4” (modelul Goodix 3.0) care permite deblocarea în 334ms. Conform Realme, acesta este cel mai rapid senzor de pe piaţă. Configuraţia hardware este realizată folosind un chipset Snapdragon 730G, încărcare rapidă pentru acumulatorul de mAh la 30W (VOOC 4.0), care permite încărcare completă în 75 de minute.

Telefonul va fi disponibil în variantele de culoare Pearl Blue şi Pearl White într-o singură configuraţie: 8+128GB la 299 euro, începând cu data de 29 octombrie în Europa.

Galerie foto

Realme X2 Pro

Brandul Realme a dezvăluit şi Realme X2 Pro, primul său flagship adevărat. Acesta este realizat din materiale premium, precum sticlă curbată şi metal, cu o textură elegantă pe partea din spate. Acesta este unul dintre puţinele smartphone-uri cu hardware de top care încă foloseşte un jack audio pentru conectarea de căşti.

Desigur, hardware-ul este cea mai interesantă parte a lui Realme X2 Pro. Acesta este echipat cu un display de 90 Hz Super AMOLED de la Samsung, ceva ce foarte puţine dispozitive de pe piaţă integrează în prezent. Acesta oferă o rezoluţie Full HD+ şi măsoară 6,5” în diagonală (2.400 x 1.080 pixeli), pe un format 20:9. Senzorul de amprentă este desigur integrat în display, asmeeni modelului X2 Pro. La interior, Realme X2 Pro integrează un chipset Snapdragon 855 Plus, cel mai puternic din portofoliul Qualcomm. Acesta va fi livrat în trei configuraţii: 6+64 GB, 8+128 GB şi 12+256 GB. Acumulatorul de 4.000 mAh beneficiază de încărcare la 50W SuperVOOC, care ajunge la 80% în doar 30 de minute.

Camera foto este similară cu cea de pe modelul Realme X2, cu senzor de 64 megapixeli f/1.8 şi un senzor ultra-wide de 8 megapixeli cu f/2.2. De fapt, singura diferenţă notabilă este prezenţa unui senzor de 13 MP cu obiectiv tele f/2.5 cu zoom optic 2x (hibrid 5x sau digital 20x). Nu mai este necesar un senzor dedicat pentru macro pentru că poate face asta camera principală, cu focalizare la 2,5 cm.

Preţul porneşte de la 399 euro pentru varianta de bază, 6+64 GB, 449 euro pentru 8+128 GB şi 499 euro pentru 12+256 GB. Acest model ajunge în magazine în luna noiembrie.

Galerie foto

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult