Realme X3 SuperZoom ar putea fi un telefon cu zoom 60x pe camera foto principală

08.05.2020
Realme X3 SuperZoom ar putea fi un telefon cu zoom 60x pe camera foto principală

Realme X3 SuperZoom este flagship-ul accesibil al producătorului chinez, așteptat să ofere o cameră foto bazată pe tehnologia Periscope, capabilă să ofere zoom până la valoarea 60x.

În mod evident, nu putem vorbi despre zoom optic veritabil până la valoarea 60x pe un telefon mobil. Mai degrabă, avem de-a face cu o soluție hibridă, oferind zoom optic fără pierderi de claritate până la un nivel moderat de apropiere. În schimb, pentru întreaga plajă de zoom va folosită doar porțiunea centrală a senzorului optic, scăzând progresiv rezoluția imaginii.

Periscope cu lentile compacte

Mai degrabă, inovația va consta în folosirea sistemului Periscope cu lentile compacte pentru a livra zoom optic fără a crește grosimea telefonului.

Printre funcțiile speciale ale aplicației de captură s-ar putea număra și așa numitul ”Starry mode” , intenționat pentru a fotografia cerul înstelat folosind camera telefonului mobil. Având în vedere că și cele mai avansate camere foto non-smartphone au dificultăți în a obține astfel de poze, pare greu de crezut că un banal smartphone va putea face mai mult fără a trișa într-un fel sau altul.

Cert este că până acum, camerele foto cu tehnologie Periscope au fost incluse doar în dotarea telefoanelor din gama premium, cum este Samsung Galaxy S20 Ultra și Huawei P30 Pro. Realme X3 SuperZoom și rivalul Xiaomi Mi 10 Youth 5G ar fi primele care să ofere această dotare la un preț ceva mai accesibil.

Semnalmentele unui flagship veritabil

Totuși, privind lista preliminară cu specificații, noul model Realme are semnalmentele unui flagship veritabil, configurația sa fiind centrată pe chipsetul Snapdragon 855+ (lansat anul trecut) ajutat cu 12GB memorie RAM. Având în vedere hardware-ul folosit, este așteptat ca platforma să fie susținută cel puțin cu un acumulator de 4200mAh și tehnologie QuickCharge (adaptor AC cu putere de minim 30W în pachetul cu accesorii).

Deși prețul nu este cunoscut, este rezonabil să așteptăm ca Realme X3 SuperZoom să fie încadrat la un nivel competitiv. În funcție de buget și așteptările cu care pornesc, cumpărătorii vor mai avea de ales și între modelul standard Realme X3, sau varianta X3 Pro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult