Redmi 10 de la Xiaomi, lansat oficial și în Europa

16.09.2021
Redmi 10 de la Xiaomi, lansat oficial și în Europa

Lansat pentru piețele asiatice la jumătatea lunii august, Redmi 10 este un telefon Xiaomi cu preț de buget, semnificativ îmbunătățit comparat cu vechiul model Redmi 9.

În timp ce cumpărătorii din India primesc și versiunea Redmi 10 Prime, cu acumulator mai mare, modelul standard Redmi 10 se prezintă cu un acumulator încă generos, de 5000mAh (suportă încărcare rapidă la 18W) și o configurație bazată pe chipsetul MediaTek Helio G88. Acesta include un CPU octa-core format din două nuclee Cortex A75 de înaltă performanță și alte șase nuclee Cortex A55. Unitatea GPU, din seria Mali-G52 MC2, ar trebui să aducă un spor de performanță sesizabil ți în jocurile de Android. Totuși, la prețul de 179.9 euro cerut cumpărătorilor din Spania și Germania (199.9 euro în Italia) pentru versiunea cu 4GB/64GB memorie, respectiv 199.9/229.9 euro pentru modelul cu 4GB/128GB memorie, nu putem avea pretenții și pentru conectivitate 5G.

Ecranul cu diagonală 6.53 inch este de tip LCD, oferind rezoluție FHD+ și rată de refresh la 90Hz.

Pentru un telefon mid-range din gama ieftină, Redmi 10 depășește puțin limitele anterioare. Avem parte de difuzoare stereo și un senzor de amprentă pe laterală, alături de un sistem cu patru camere foto. Camera principală folosește un senzor de 50MP din gama de buget a producătorului Samsung. Totuși, comparat soluției de 13MP regăsită pe modelul Redmi 9, putem vorbi despre un salt major în materie de rezoluție, de exploatat sub condiții favorabile de iluminare. Cu rol mai degrabă de umplutură, mai găsim o cameră ultra-wide de 8MP și doi senzori a câte 2MP fiecare, deservind funcția macro și aplicarea efectelor de profunzime.

redmi 10

Pe lista dotărilor mai intră funcția reverse-charging, telefonul putând fi folosit drept „power bank”, pentru încărcare prin USB-C a altor dispozitive, în limita unei puteri de 9W.

Telefonul este livrat cu MIUI 12.5, bazat pe Android 11 și probabil că va primi actualizări de software pentru următorii câțiva ani din partea Xiaomi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult