Redmi Note 10 Pro de la Xiaomi primește un update software care adaugă 2 GB memorie RAM

30.06.2021
Redmi Note 10 Pro de la Xiaomi primește un update software care adaugă 2 GB memorie RAM

Xiaomi a lansat un nou update pentru modelul Redmi Note 10 Pro 5G care adaugă ceva ce nu ne-am fi așteptat. Este vorba despre extinderea memoriei RAM cu încă 2 GB față de configurația standard, ceva ce în trecut părea imposibil. Practic, Xiaomi permite utilizarea a 2 GB din spațiul de stocare al telefonului drept memorie RAM, permițând astfel rularea mai multor aplicații în paralel, fără a fi necesară oprirea unora dintre ele.

Xiaomi oferă posibilitatea de a activa 2 GB în plus de memorie RAM pe Redmi Note 10 Pro

Noul update este disponibil momentan pe variantele Redmi Note 10 Pro 5G din China, dar va veni cu siguranță și pe modelele din Europa în viitorul apropiat. Având în vedere că acest model de smartphone este livrat în configurații cu 6 sau 8 GB memorie RAM, poți acum extinde RAM-ul de pe aceste telefoane până la 8, respectiv 10 GB. În general, un astfel de „upgrade” costă câteva zeci de euro, diferența de preț până la o variantă superioară din punct de vedere al configurației.

Desigur, acest RAM virtual nu va fi la fel de rapid precum cel fizic. De altfel, nu este prima dată când auzim despre astfel de capabilități, întrucât vivo a anunțat recent modelul V21 5G, care vine din fabrică cu o astfel de capabilitate, permițând extinderea memoriei RAM cu 3 GB. Nu este tocmai clar de ce Xiaomi a ales doar 2 GB și nu 3 GB, însă este posibil să încerce să limiteze consumul de spațiu de stocare pentru utilizatori.

Este posibil să vedem această capabilitate mai des în smartphone-uri de buget, probabil pentru că lipsa de semiconductori a dus la o criză globală de cipuri de toate felurile, inclusiv de memorii RAM. Astfel, unii producători ar putea livra telefoane de buget cu mai puțin RAM fizic, oferind posibilitatea de a extinde memoria la nevoie folosind stocarea internă.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult