Redmi Note 5 va fi primul model mid-range cu ecran edge-to-edge de la Xiaomi [FOTO]

Redmi Note 5 va fi primul model mid-range cu ecran edge-to-edge de la Xiaomi [FOTO]

Xiaomi a fost compania care a adus smartphone-urile cu ecrane edge-to-edge în mainstream, însă abia acum, la un an distanţă, se pregăteşte să lanseze şi modele mai modeste bazate pe un asemenea design. După Mi MIX şi Mi MIX 2, două modele premium cu design şi preţ pe măsură, Xiaomi pare să pregătească un nou model numit Redmi Note 5, cu hardware de medie, un design modern şi foarte probabil un preţ competitiv.

Redmi Note 5 a fost depistat online pe reţeaua de socializare Weibo într-o imagine care dezvăluie atât noul design pe care Xiaomi îl va adopta probabil pe mai multe dispozitive din viitorul apropiat, cât şi o listă aproape completă de caracteristici hardware. Vorbim astfel despre un smartphone cu ecran 18:9, cu margini subţiri în laterale şi în părţile de sus şi de jos, nu foarte diferit în design faţă de smartphone-urile de top care s-au lansat de-a lungul anului.

Noul phablet va beneficia de un ecran cu diagonală de 5,99” şi rezoluţie 2.160 x 1080 pixeli, un chipset Snapdragon 625, modelul mid-range de anul trecut de la Qualcomm,  64 GB spaţiu de stocare, cameră foto de 12 megapixeli şi un acumulator de 4.000 mAh. Având în vedere hardware-ul inclus şi capacitatea mare a bateriei, autonomia noului model ar trebui să fie peste medie. Senzorul de amprentă nu este prezent pe partea din faţă, deci cel mai probabil că va fi disponibil pe spate.

Având în vedere hardware-ul inclus, este posibil ca preţul lui Xiaomi Redmi Note 5 să nu depăşească 400 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult