Review LG Optimus 2x: dublu impact!

Review LG Optimus 2x: dublu impact!

Optimus 2x luptă de la începutul anului la categoria grea pe piaţa telefoanelor inteligente, purtând remarcabila distincţie de prim smartphone cu procesor dual core. Dar în ciuda platformei cu mulţi „cai putere”, LG a eşuat în a ne oferi un produs armonios pe care să îl recomandăm.

LG Optimus 2x

Mai întâi de toate, discrepanţa dintre configuraţia hardware şi software s-a prelungit prea mult – update-ul la Gingerbread se lasă încă aşteptat pe acest dispozitiv, deşi sud-coreenii au promis update-ul de la începutul lui 2011. Smartphone-urile noi comercializate de concurenţă au preinstalată ultima versiune de Android, iar cele mai vechi, multe dintre dintre ele, pot fi actualizate de utilizatori.

A doua problemă sunt rezultatele modeste ale camerei. Susţinută de procesorul performant cu două nuclee, ea poate filma la o rezoluţie Full HD 1080p. Calitatea video lasă însă de dorit: înregistrările prezintă drop frame-uri şi un zgomot accentuat la cadrele dinamice. La fel şi fotografiile, nu impresionează cu nimic, ba chiar te pun în gardă şi te fac să te întrebi „de ce aşa?”

LG Optimus 2x – Video Full HD

Al treilea lucru deranjant este crapware-ul preinstalat de LG – o mulţime de aplicaţii inutile. Am zis să încerc o chestie numită „StarHub Gee!„, prezentă pe desktop-ul principal alături de alte minunăţii similare, dar am fost întâmpinat de mesajul „Gee! Can only be access through StarHub’s GPRS/3G network. Please disable your WiFi connection to access Gee!„. Geez! Deşi această limitare e suficient de stupidă încât să te facă să dezinstalezi aplicaţia imediat, am zis să merg până la capăt şi să văd ce găsesc acolo. După ce am dezactivat conexiunea Wi-Fi am primit acelaşi mesaj. Am dat doar un exemplu de crapware, mai sunt şi altele la fel de „folositoare”.

Am ajuns la punctul negativ cu numărul patru – difuzoarele externe. Nu sunt adeptul audiţiei la aceste difuzoare, dar mă aşteptam la o fidelitate mai ridicată a sunetului redat prin ele. Toate tonurile de apel pe care le-am încercat, de la muzică clasică până la heavy metal – absolut toate m-au zgâriat pe ureche. Sunetul în căşti se aude însă ireproşabil.

LG Optimus 2x

În fine, ca să închei cu părţile negative, am să menţionez tastatura virtuală concepută de LG – LG Keyboard. Cred că este una dintre cele mai slabe tastaturi virtuale pe care le-am văzut. Caracterele şi simbolurile secundare din lista contextuală se accesează greoi, iar de cifre nu mai vorbesc, acestea pot fi introduse doar prin activarea tastaturii numerice. Recomand tuturor descărcarea altor tastaturi de Android din Android Market.

LG Optimus 2x

Să vedem acum şi aspectele pozitive ale acestui telefon. Pe partea de design, mi-a plăcut materialul fin din care este realizată carcasa şi amplasarea inspirată a butoanelor şi a conectorilor: în marginea superioară butonul de Power / Stand-by, HDMI-ul (acoperit de un căpăcel care împiedică pătrunderea prafului şi conferă un aspect estetic) şi jack-ul de 3,5 mm, pe marginea dreapta tastele de volum (aflate la îndemână), iar în partea inferioară microUSB-ul, flancat de difuzoarele externe.

Ecranul de 4 inch şi 800 x 480 pixeli este şi el foarte bun prin prisma dimensiunilor generoase, a luminozităţii şi a calităţii imaginii afişate.

La capitolul performanţe, platforma Tegra 2 cu procesor dual core la 1 GHz a dovedit orice aplicaţie rulată. Navigarea pe net este o plăcere, chiar şi paginile cu multe Flash-uri se derulează fluent şi sunt randate excelent.

LG Optimus 2x

Receptorul GPS a funcţionat şi el impecabil, l-am testat împreună cu aplicaţia Sports Tracker şi cu Google Maps -> Navigation.

În testul sintetic Quadrant Standard, LG Optimus 2x a obţinut 2242 de puncte.

Autonomia este bună pentru un smartphone dual-core: o zi şi jumătate în condiţiile în care l-am solicitat mult pe Internet (cam două ore), am ascultat muzică, am făcut poze şi am vorbit peste 100 de minute.

LG Optimus 2x

Plusuri şi minusuri

[+] Construcţie solidă, finisaj de calitate;
[+] Platformă Tegra 2 cu CPU dual core;
[+] Ecran bun cu protecţie Gorila Glass;
[+] Sunet impecabil (doar la căşti);
[+] Autonomie bună;

[-] Cameră modestă;
[-] OS-ul nu poate fi încă actualizat la Android 2.3;
[-] Difuzoare externe slabe, nu au putere şi nici fidelitate;
[-] Crapware din belşug.

Concluzie: LG Optimus 2x este un telefon care putea primi o recomandare favorabilă, din păcate sud-coreenii au ţinut parcă să ne enerveze cu numeroase scăpări care, chiar dacă nu sunt critice, contribuie la o experienţă destul de neplăcută per ansamblu.

LG Optimus 2x ne-a fost oferit spre testare de evomag.ro. Smartphone-ul poate fi comandat din magazinul online Evomag în schimbul sumei de 1599 de lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News