Review: Nokia 7500 Prism

26.09.2007
Review: Nokia 7500 Prism
Despre…

Audio

Interfata de music player se aseamana cu cele regasite pe PC, atat ca aspect cat si ca facilitati: shuffle, repeat, stereo widening si egalizator cu presetari precum „normal", „jazz", „classic", „pop", „rock" plus doua optiuni de utilizator (reglezi basii, mediile, inaltele in cinci trepte). Send audio via Bluetooth este o alta facilitate regasita in meniul music player-ului, pentru auditii wireless in casti sau sisteme audio. Daca exista poze ale albumelor, acestea vor fi afisate alaturi de melodii. Pe radio FM, la o cautare rapida, dintr-o cladire cam ecranata am prins 11 posturi; toate s-au auzit la „calitate de CD". Headset-ul stereo din pachet pompeaza decent basi si mai ales inalte, insa mai putin medii. N-am observat limitare de timp pe reportofon, decat pe cea data de memoria disponibila pe card. Daca nu activezi functia de telefon, ca music player Nokia 7500 poate reda muzica pana la 9 ore.

Foto/video

Nu numai music playerul se comporta peste asteptari pentru un mobil din gama celor aparent mai mult sexy decat destepte, ci si camera foto. Cu doi megapixeli, o sensibilitate excelenta chiar si fara lumina naturala foarte puternica, cu un blit ce te ajuta in pana de curent pe o distanta ce-i drept mica (1-2 m), 7500 Prism a scos niste poze clare si luminoase, fara prea mari distorsiuni. Asemanatoare cu cele pe care le face un telefon specializat pe foto, din gama multimedia. Lipseste autofocalizarea, iar unele parti din poza pot iesi miscate. Video, inregistreaza la o rezolutie mica (max. 176×144 pixeli); clipurile par in regula pe ecranul mobilului, dar deloc reusite pe cel al unui computer. Prism reda si filmuletele H.263/WMV pe care le transferi din PC pe cardul de memorie.

Altele

De pe suprafata mobilului a disparut conectorul proprietar Nokia, fiind inlocuit cu mufe standard – jack de 2,5 milimetri pentru casti, conector mini-USB. Asta inseamna urmatoarele: cu un adaptor de la jack de 2,5 la unul de 3,5 mm (costa maxim 1 leu) poti cupla cam orice casti audio, iar cablu USB – mini-USB se gaseste cam pe orice gard (este cel pe care-l primesti cu majoritatea fotocamerelor, MP3 playerelor s.a.m.d.). Functie USB mass storage – odata ce cuplezi mobilul la PC, ai acces la fisierele de pe card fara a fi necesara instalarea de drivere. Memoria interna de 30MB este suplimentata cu cardul de 512MB din pachet, dar slotul le primeste si pe cele de 1GB sau 2GB. O banda subtire albastra inconjoara muchiile telefonului, dand o nota de culoare carcasei negre. Aceasta poate fi schimbata cu una roz sau verde, cele doua cadre din plastic fiind incluse in cutie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News