Rezistenţa lui Xiaomi Mi MIX, noul smartphone cu display edge-to-edge, testată cu rezultate încurajatoare

16.11.2016
Rezistenţa lui Xiaomi Mi MIX, noul smartphone cu display edge-to-edge, testată cu rezultate încurajatoare

Echipat în premieră cu un ecran care acoperă peste 90% din suprafaţa frontală a carcasei, Xiaomi Mi MIX a intrat deja pe lista scurtă a celor mai dezirabile modele smartphone, preţul accesibil solicitat de producătorul chinez atrăgând un număr considerabil de potenţiali cumpărători.

Totuşi, designul extravagant, cu un ecran de 6.4” înghesuit într-o carcasă cu dimensiuni apropiate unui smartphone cu format 5.5”, prezintă şi unele semne de întrebare în ce priveşte durabilitatea şi protecţia oferită cazul micilor accidente care pot apărea la folosirea de zi cu zi. Răspunzând provocării, specialiştii în distrugere ai canalului YouTube JerryRigEverything au testat un exemplar Xiaomi Mi MIX abia scos din cutie, ajungând la concluzii surprinzătoare.

Plasat sub un scut din sticlă Gorilla Glass, ecranul de 6.4” este bine protejat împotriva zgârieturilor superficiale, aplicarea unei folii suplimentare de protecţie fiind opţională.

Protecţie foarte bună este oferită şi de carcasa realizată din material ceramic, finisajul negru- rezistând contactului cu suprafeţe abrazive chiar mai bine decât ecranul. Spre comparaţie, modelul iPhone 7 Jet Black cu finisaj similar ca aspect este celebru pentru uşurinţa cu care poate fi zgâriat.

Disponibil cu preţ începând de la 515 dolari, Xiaomi Mi MIX mai oferă senzor de amprente cu strat ceramic, lentilă din sticlă pentru camera foto şi taste Power/Volum protejate împotriva uzurii. Singurul element lăsat doar cu un scut din plastic este blitz-ul LED, a cărui bună funcţionare nu este afectată de eventuale urme de zgârieturi.

Foarte important pentru un smartphone cu ecran mare, carcasa din material ceramic este mai rigidă decât alternativele din metal şi plastic, deformările apărând doar la aplicarea unei forţe considerabile.

Bine construit, Mi MIX ar putea fi unul dintre cele mai de succes telefoane Xiaomi din ultimii ani, ajutând compania să recupereze din terenul pierdut în ţara natală în faţa rivalului Huawei, câştigând totodată notorietate în pieţele de desfacere internaţionale.  

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult