RIM BlackBerry 9000 lansat oficial

12.05.2008
RIM BlackBerry 9000 lansat oficial

BlackBerry Bold, cunoscut în special sub denumirea de BlackBerry 9000, a fost lansat astăzi oficial de către RIM (Research in Motion). Smartphone-ul se încadrează în clasa business premium datorită facilităţilor sale: procesor la 624 MHz, 128 MB RAM, conectivitate HSDPA şi Wi-Fi, GPS, slot microSD şi tastatură QWERTY.

Singurul minus ar fi lipsa ecranului sensibil la atingere. În orice caz, display-ul afişează o rezoluţie mulţumitoare de 480 x 320 pixeli. Navigarea pe Web este foarte facilă cu ajutorul trackball-ului specific terminalelor BlackBerry, iar browser-ul oferă comenzi rapide pentru diferite moduri de vizualizare a paginilor. BlackBerry Bold este de necontestat la mesagerie şi mail-uri, punându-ţi la dispoziţie o suită de aplicaţii specifice foarte bine integrate şi cu opţiuni complexe, inclusiv de securitate.

BlackBerry Bold (BlackBerry 9000)

Latura multimedia este reprezentată de o cameră foto de 2 MP şi player-ul multimedia. Clipurile video pot fi afişate în fereastră sau în full-screen, iar muzica se răspândeşte wireless, cu ajutorul căştilor Bluetooth Stereo de ultimă generaţie. Conform RIM, bateria de 1500 mAh oferă o autonomie de până la cinci ore (convorbiri) şi 13 zile (stand-by), deşi BoyGeniusReport afirma că acumulatorul se descarcă după doar două ore de web-browsing sau patru ore de convorbiri.

Smartphone-ul RIM BlackBerry Bold (9000) va fi disponibil din această vară, la nivel global. Preţul nu a fost comunicat oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News