Rockchip dezvoltă procesoare modulare pentru Project Ara

25.08.2014
Rockchip dezvoltă procesoare modulare pentru Project Ara

Telefonul modular de la Google, Project Ara, este acum cu un pas mai aproape de a deveni un produs finit. Una dintre cele mai mari probleme ale acestui concept era realizarea de procesoare compatibile cu modulele detaşabile, iar o soluţie pare să vină din partea producătorului Rockchip.

Compania chineză a început să lucreze deja la o serie de SoC-uri cu bazate pe tehnologie modulară, care va integra tot ce are nevoie un telefon să funcţioneze, fără a mai necesita cipuri bridge sau alte legături hardware care ar îngreuna procesul de schimbare al componentelor. Astfel, atunci când doreşti să faci un upgrade de performanţă pentru telefonul Ara, nu trebuie decât să scoţi modulul în care este inclus procesorul şi să pui în loc altul mai puternic.

Noile procesoare Rockchip nu vor ajunge în dispozitivele prototip pentru Project Ara înainte de prima parte a lui 2015, însă este încurajator să aflăm că există deja soluţii pentru unul dintre cele mai mari obstacole ale acestui concept de telefon.

Având în vedere că un producător de cipuri ieftine precum Rockchip confirmă deja compatibilitatea cu Ara, este foarte posibil ca dispozitivele modulare care vor rezulta din Project Ara şi componentele lor interschimbabile să vină la preţuri accesibile. Asemeni PC-urilor, nu va trebui să aşteptăm lansarea unui întreg telefon nou pentru a rămâne la curent cu cele mai performante componente pentru smartphone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult