Salvat de HTC One! Vânzările companiei taiwaneze au crescut spectaculos

05.06.2013
Salvat de HTC One! Vânzările companiei taiwaneze au crescut spectaculos

Potrivit ultimului raport publicat de HTC, referitor la vânzările lunare în piaţa smartphone, producătorul taiwanez revine în forţă din criza în care a fost cufundat timp de mai bine de un an. Astfel, vânzările raportate de HTC pentru luna mai sunt cu 48% mai mari decât în luna aprilie şi aproape 100% mai mari decât în martie. În paralel, veniturile au crescut şi ele la 969 milioane dolari.

Salvat de HTC One! Vânzările companiei taiwaneze au crescut spectaculos

Dacă tendinţa actuală se menţine, HTC va depăşi până şi cele mai optimiste prognoze de creştere anunţate de oficialii companiei, ajungând spre finalul lunii iunie la un venit lunar de 2.7 miliarde dolari. Până atunci, HTC a recuperat în luna mai aproape tot terenul pierdut în ultimul an, vânzările fiind cu doar 3.35% mai mici decât în aceeaşi lună a anului 2012.

Având rezolvate mare parte din problemele ce au împiedicat aprovizionarea magazinelor cu stocuri suficiente din modelul HTC One, compania a rezistat cu succes în faţa asaltului pornit de rivalul Samsung cu vârful de gamă Galaxy S4, realizând vânzări consistente în mai toate pieţele de desfacere. După două luni de creştere susţinută, deja succesul lui HTC One nu mai poate fi pus la îndoială, dând companiei producătoare imboldul necesar pentru diversificarea ofertei de produse şi continuarea inovaţiilor în piaţa smartphone. Printre noutăţile încă neconfirmate oficial se numără o variantă HTC One Mini (HTC M4), mai multe modele din seria HTC Desire, o variantă dual-SIM a lui HTC One şi un model HTC One cu ecran supradimensionat cunoscut deocamdată după numele de cod T6.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult