Samsung a anunţat Galaxy K Zoom, telefonul Android cu cameră foto de 20 MP şi zoom optic 10x

Samsung a anunţat Galaxy K Zoom, telefonul Android cu cameră foto de 20 MP şi zoom optic 10x

În vara anului trecut, Samsung a lansat Galaxy S4 Zoom, un hibrid straniu între aparatul foto compact cu Android Galaxy Camera şi terminalul Galaxy S4 Mini. Nu ştim cu precizie câţi utilizatori au fost atraşi de butucănosul telefon dedicat fotografiei, însă Samsung a considerat că sunt suficienţi de mulţi pentru a dezvolta un model actualizat, este drept, sub un nume nou: Galaxy K Zoom.

La fel ca modelul anterior, noul Galaxy K Zoom pune un accent important pe fotografie, acesta oferind un senzor de cameră foto compactă, un bliţ cu xenon şi un obiectiv cu zoom 10x şi stabilizator. Senzorul foto a păstrat dimensiunea fizică de 1/2,3”, însă rezoluţia acestuia a crescut la 20,7 MP de la cei 16,3 MP ai versiunii anterioare. Obiectivul cu zoom 10x are practic aceleaşi specificaţii: distantă focală variabilă 4,4 – 44mm (24-240 mm echivalent Full Frame) şi diafragmă F/3.1-F/6.3. Dincolo de mărirea rezoluţiei senzorului, singura schimbare evidentă la acest capitol este suportul pentru captura video Full HD la 60 de cadre pe secundă.

Având dimensiuni de 137.5 x 70.8 x 16.6 milimetri, noul Galaxy K Zoom este mai mare decât modelul anterior, însă greutatea de 200 de grame este ceva mai mică iar protuberanţa camerei foto este mai puţin evidentă. Având o grosime maximă reală de 20 de milimetri, Galaxy K Zoom încearcă să ofere o formă ceva mai apropiată de cea a unui telefon mobil standard, pierzând astfel micul grip al vechiului model. Designul preia câteva elemente de design de la vârful de gamă Galaxy S5, cum ar fi de pildă modelul perforat al capacului posterior.

La interior, Galaxy K Zoom aduce îmbunătăţiri ceva mai evidente. Noul telefon oferă un ecran AMOLED cu diagonală de 4,8” şi rezoluţie de 1280 x 720 pixeli, 2 GB de memorie RAM şi un procesor Exynos 5 Hexa. Platforma hardware aleasă oferă astfel patru nuclee ARM Cortex-A7 la 1,3 GHz şi două nuclee ARM Cortex-A15 la 1,7 GHz, care funcţionează în configuraţie big.LITTLE asimetrică, şi un nucleu grafic ARM Mali-T624.

Pe lista dotărilor mai găsim 8 GB de memorie internă, o cameră foto frontală de 2 MP, slot MicroSD, o baterie cu o capacitate de 2430 mAh, modem 2G/3G/4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC şi GPS.

Preţul şi disponibilitatea noului Samsung Galaxy K Zoom sunt momentan necunoscute.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News