Samsung a anunțat și Galaxy Z Fold2, dar nu îl prezintă complet încă

05.08.2020
Samsung a anunțat și Galaxy Z Fold2, dar nu îl prezintă complet încă

Una dintre surprizele pe care Samsung le-a avut chiar și pentru noi, care am avut acces la multe dintre informațiile despre seria Galaxy Note20 și celelalte dispozitive anunțate astăzi în cadrul evenimentului Unpacked, a fost Galaxy Z Fold2. Acesta este cel de-al doilea model de telefon pliabil din gama Fold și vine cu îmbunătățiri semnificative față de predecesorul său prezentat în 2019.

Galaxy Z Fold2 va avea ecrane mai mari

În primul rând, cele două ecrane au acum dimensiuni mai mari. Ecranul de pe partea din față acoperă acum exteriorul telefonului, putând fi folosit astfel asemeni unui smartphone obișnuit, atunci când nu ai nevoie de toată suprafața ecranului pliabil. Acest ecran are o diagonală de 6,2” și vine pe un format foarte înalt și este de tip Infinity-O, deci perforat.

Ecranul pliabil în schimb, renunță la notch-ul de pe Fold1 și adoptă acum un orificiu pentru camera frontală, și crește de la 7,2 la 7,6” în diagonală. Acest model vine cu o carcasă în culori Mystic Bronze și Mystic Black. Compania nu oferă însă detalii complete despre hardware-ul noului telefon, urmând să aflăm mai multe despre el luna viitoare, când Samsung va ține o nouă prezentare online.

Cel mai probabil însă, telefonul va urma pe urmele predecesorului său, cu un hardware similar cu cel al modelelor de top ale companiei, având la bază un chipset Qualcomm.

Va fi prezentat în evenimentul care trebuia să aibă loc la IFA

Tradițional, în septembrie trebuia să aibă loc conferința Samsung de la IFA Berlin, cel mai mare târg de tehnologie european din cea de-a doua jumătate a anului, însă pandemia de COVID-19 a dus la mutarea tuturor evenimentelor care nu s-au anulat complet în online. De altfel, și reprezentanții CES 2021, târgul anual care are loc la Las Vegas, au anunțat că va avea loc exclusiv online în luna ianuarie.

Cel mai probabil, nu vom avea nici anul viitor un Mobile World Congress, Computex sau alte astfel de evenimente, urmând să ne obișnuim cu prezentările exclusiv online.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult