Samsung a început testarea OneUI 5.0 cu Android 13 beta pe Galaxy S22

07.08.2022
Samsung a început testarea OneUI 5.0 cu Android 13 beta pe Galaxy S22

Prima versiune beta de OneUI 5.0 a început să fie livrată către cei care s-au înscris cu telefoanele din seria Galaxy S22 în programul de testare al Samsung. Din păcate, acest program nu este disponibil în România, ci doar în câteva țări, precum SUA, Germania, Marea Britanie și Coreea de Sud. Primii care par să primească update-ul sunt cei din Germania, care pot să instaleze acum pe modelele S22, S22+ și S22 Ultra versiunea software S90xBXXU2ZHV4, care le oferă și pentru prima dată acces la Android 13.

OneUI 5.0 va fi un update destul de important pentru telefoanele Samsung

Lista de modificări din OneUI 5.0 este foarte lungă, însă printre cele mai importante noutăți sunt menționate animații mai fluide, un centru de notificări îmbunătățit, posibilitatea de a selecta text din fotografii direct din galerie, la fel ca pe iPhone, dar și noutăți precum gesturi pentru împărțirea ecranului în două, widget-uri care pot fi puse într-o stivă (tot la fel ca pe iPhone), și alte câteva îmbunătățiri.

Cele mai mari schimbări vor apărea însă în aplicația de cameră, unde există acum posibilitatea de a activa o histogramă în Pro mode, cât și un nou mod de a face zoom în timpul fotografierii sau filmării. Există acum și posibilitatea de a adăuga un filigran cu data și ora, dar și cu alte informații alese de utilizator, nu doar cu logo-ul telefonului cu care au fost realizate imaginile.

Desigur, Samsung DeX nu este ignorat, interfața desktop de pe telefoanele Samsung permițând acum căutări rapide direct din taskbar, afișarea unui calendar atunci când apeși pe oră, la fel ca în Windows, în timp ce notificările în mod desktop sunt mai puțin intruzive. Chiar și suportul pentru tastaturi fizice este îmbunătățit, oferind corectură pentru textul scris și posibilitatea de a introduce emoji-uri fără o tastatură virtuală.

OneUI 5.0 este așteptat în versiune finală cândva în octombrie, după lansarea versiunii oficiale de Android 13 de la Google.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult