Samsung a încercat să convingă autoritățile din Africa de Sud că Galaxy S7 nu este un telefon

01.04.2021
Samsung a încercat să convingă autoritățile din Africa de Sud că Galaxy S7 nu este un telefon

Diferite regiuni au diferite reguli de taxare pentru anumite categorii de produse. Deseori, în încercarea de a evita anumite taxe, unele companii încearcă să declare anumite produse drept altceva decât sunt de fapt. De exemplu, Samsung a încercat să vândă în Africa de Sud modelul Galaxy S7 drept computer, nu smartphone, pentru a evita anumite taxe. Se pare însă că autoritățile din Africa de Sud nu au fost de acord cu clasificarea companiei.

Compania dorea ca Galaxy S7 să fie clasificat drept computer

Se pare că Samsung a încerca să obțină ramburs pentru taxele plătite la importul de dispozitive Galaxy S7 în Africa de Sud. Conform legislației locale, dispozitivele precum smartphone-urile sunt considerate bunuri „de lux” și sunt taxate extra. Din acest motiv, compania a încercat să clasifice telefoanele drept computere, pentru a fi taxate la fel precum laptop-urile și PC-urile desktop.

Printre argumentele Samsung se regăsesc funcțiile dispozitivului de conexiune la internet. Compania spunea că Galaxy S7 este mai mult decât un telefon și că aceste funcții sunt secundare în raport cu faptul că dispozitivul oferă acces la site-uri, platforme de social media, muzică și jocuri. Totuși, în ciuda încercărilor companiei de a-și justifica cazul, autoritățile au respins cererea.

Contraargumentele autorităților din Africa de Sud au fost însă că dispozitivul este destul de mic pentru a fi ținut într-o singură mână, are difuzoare și microfoane la fel ca pe un telefon, are slot pentru cartela SIM pentru conexiune la rețele de telefonie și include capabilitățile de a iniția sau primi apeluri. Desigur, autoritățile au recunoscut și faptul că dispozitivul ar putea permite apeluri telefonice și prin internet prin servicii precum WhatsApp sau Skype.

„Declarațiile companie că acest produs nu este un telefon pentru rețele celulare, dar este un dispozitiv similar cu un laptop sau PC desktop sunt necinstite, luând în calcul faptul că însăși compania a recunoscut că produsul său are funcții de telefonie. Faptul că acest produs are funcții care se regăsesc pe laptop-uri și PC-uri desktop nu înseamnă că principala sa funcție este de telefon pentru rețele celulare.”, a declarat judecătorul Nomonde Mngqibisa-Thusi înainte să anuleze cererea Samsung.

sursa: MoneyWeb

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult