Samsung aduce funcții foto de pe S23 și pe modelele Galaxy S21 și Z Fold4

03.05.2023
Samsung aduce funcții foto de pe S23 și pe modelele Galaxy S21 și Z Fold4

Samsung aduce în fiecare an câteva funcții noi pentru zona de fotografie pe telefoanele sale, însă acestea sunt, inițial, exclusive modelelor noi de telefoane. Totuși, cei care au deja telefoanele din generațiile anterioare, nu sunt abandonați, compania adăugând aceste noi capabilități în timp, prin intermediul actualizărilor software, și pe acestea. A venit astfel rândul variantelor Galaxy S21 și Galaxy Z Fold4 să primească o parte dintre noutățile care au debutat la începutul anului pe seria Galaxy S23.

Poți acum realiza fotografii cu stelele pe seria Galaxy S21

Patru telefoane „tradiționale”, Galaxy S21, S21+ și S21 Ultra, alături de cel mai recent pliabil al companiei, Galaxy Z Fold4, primesc acum un update de software pentru aplicația Expert RAW, disponibilă în magazinul Galaxy Store de la Samsung. Noua versiune a aplicației oferă astfel suport pentru noua capabilitate de astrografie, „astrophoto mode”, pe aceste modele.

Funcția este disponibilă din meniul din partea de sus a aplicației și poate obține rezultate bune în special în afara orașelor, acolo unde nu există poluare de lumină. Aplicația Expert RAW realizează o captură la rezoluție mai mică decât în cazul fotografiilor obișnuite în acest mod, însă oferă expunere lungă, de la 4 până la 10 minute. Captura este însă realizată inteligent, întrucât în 10 minute, stelele își schimbă semnificativ poziția față de cea a telefonului. Astfel, imaginea finală ia în calcul mișcarea stelelor și combină mai multe cadre pentru a oferi un rezultat mai clar.

Pentru a accesa această nouă versiune de Expert RAW, 2.0.09.1, cei care folosesc telefoane S21 trebuie mai întâi să aplice cel mai nou update de securitate de la Samsung, cel care aplică certificatele Google pentru luna aprilie din 2023.

Funcția de astrografie a fost promisă și pe alte telefoane Samsung mai vechi, iar update-ul va veni în viitorul apropiat. Toate modelele S20 vor primi de asemenea acces la această funcție din Expert RAW, în timp ce toate modelele Fold în afară de cel din prima generație vor fi de asemenea incluse, eventual.

sursa: SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult