Samsung anunţă că a vândut 40.000.000 de telefoane Galaxy S 4

Samsung anunţă că a vândut 40.000.000 de telefoane Galaxy S 4

În cursul săptămânii trecute au apărut nişte zvonuri conform cărora vânzările telefonului Galaxy S 4 au cunoscut un declin abrupt în cursul lunii august. Samsung afirmă că aceste zvonuri sunt neîntemeiate, compania anunţând că a vândut 40 de milioane de unităţi în primele 5 luni de la lansare.

Disponibil de la sfârşitul lunii aprilie, telefonul Galaxy S 4 a atins 10 milioane de unităţi vândute după o lună, acesta dublându-şi numărul de cumpărători după alte 30 de zile. Într-o scădere uşoară de la sine înţeleasă ţinând cont de dinamica pieţei, telefonul Samsung a atins cifra de 40 de milioane de unităţi vândute la sfârşitul lunii septembrie.

JK Shin, managerul Samsung, afirmă că va atinge 50 de milioane de unităţi undeva către sfârşitul anului. În cursul anului trecut, modelul anterior Galaxy S III a avut vânzări de 30 de milioane de unităţi, acesta fiind disponibil însă pe piaţa de la începutul lunii iunie, deci progresul făcut de Samsung nu ar fi prea departe de rata generală de creştere a vânzărilor de smartphone-uri care a fost, conform IDC, de circa 45 de procente la finele celui de-al doilea trimestru al acestui an. 

Oficialul Samsung nu a dezvăluit dacă numărul reprezintă totalul telefoanelor activate ajunse în mâna utilizatorilor sau doar numărul de unităti livrate către distribuitori şi operatori, ultima variantă fiind cea probabilă deoarece Samsung a procedat mereu astfel.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News