Samsung anunță Galaxy M53 5G, un A53 cu baterie mai mare și hardware inferior

07.04.2022
Samsung anunță Galaxy M53 5G, un A53 cu baterie mai mare și hardware inferior

Cu ceva întârziere, versiunea cu baterie mai mare a lui Galaxy S53 a fost anunțată oficial, mai întâi pentru piețele emergente din regiunea Asiei.

Galaxy M53 5G înlocuiește modelul M52 de anul trecut, considerat unul dintre cele mai echilibrate dispozitive mobile de medie din piață. Design-ul nu s-a schimbat foarte mult, telefonul schimbând doar  sistemul triple-camera organizat pe verticală cu unul de tip quad.

Alte diferențe includ schimbarea ecranului AMOLED de 6,5” cu unul de 6.7 inch, păstrând însă neschimbată rezoluția Full HD+ și rata de refresh la 120 Hz. Ecranul vine protejat sub un scut Gorilla Glass 5 și asistat cu o cameră frontală de 32MP, aplicată prin procedeul de perforare.

În locul soluției Snapdragon 778G 5G de pe Galaxy S53 regăsim MediaTek Dimensity 900 5G, un chipset mai puțin costisitor, ajutat cu 6GB memorie RAM și și 128GB stocare internă, în echiparea de bază. Potrivit setului de specificații oficial, nu par să existe alte opțiuni privind capacitatea memoriei RAM și stocarea internă, utilizatorii fiind lăsați să se descurce cu slotul microSD, care acceptă capacități de până la 1TB.

Opțiunile foto pornesc de la o cameră principală de 108MP, asistată cu o cameră ultra-wide de 8MP și încă două camere a câte 2MP fiecare, deservind funcția Macro și DoF.

Galaxy M53 vine cu versiunea Android 12 (în interpretare One UI 4.1) și este susținut cu un acumulator de 5000mAh, cu suport de încărcare rapidă până la puterea de 25W. Lista dotărilor este completată cu ieșire pentru căști de tip jack 3.5mm.

Comparat cu Galaxy A52, M52 schimbă finisajul cu aspect frosted-glass pentru ceva mai puțin elegant, Samsung optând pentru un model texturat cu linii verticale și finisaj glossy.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult