Samsung ar putea contopi brandurile Galaxy S şi Galaxy Note, renunţând la unul dintre produsele din gamă

24.07.2018
Samsung ar putea contopi brandurile Galaxy S şi Galaxy Note, renunţând la unul dintre produsele din gamă

În ciuda campaniei agresive de promovare, Galaxy S9 nu a reuşit să stârnească în rândul cumpărătorilor nivelul de entuziasm întâlnit la seriile anterioare Galaxy S, vânzările fiind printre cele mai slabe înregistrate în ultimii ani. Nici Galaxy Note 9 nu lasă prea multe speranţe sud-coreenilor, dezvăluirile de până acum legate de design şi dotările oferite fiind primite cu puţin entuziasm şi mai degrabă criticate.

Pregătind terenul pentru Galaxy X, noua serie de telefoane cu ecran pliabil, Samsung pare că va restrânge mai întâi actuala ofertă smartphone. Oarecum similare, Galaxy S9 Plus şi Galaxy Note 9 nu vor rămâne în competiţie decât pe termen scurt, zvonurile de până acum sugerând că Samsung ar putea să nu mai lanseze succesorul Galaxy S10 Plus.

În schimb, un duet format între un Galaxy S10 cu dotări mai bune şi un Galaxy Note 9 pentru cei care apreciază ecranul mai mare şi avantajele unui stylus ar putea consolida oferta de telefoane Samsung. Planul depinde însă de vânzările obţinute cu Galaxy Note 9. Un parcurs cu rezultate mult sub aşteptări, eventual sabotat de noi probleme hardware, ar putea deraia planul actual. În extremis, Samsung ar putea renunţa la brandul Galaxy Note, optând pentru un duet între Galaxy S10 şi S10 Plus. Cert este că nici acum nu există prea multe diferenţe între seriile Galaxy Note şi S Plus, preluarea accesoriului S Pen, fie şi ca dotare opţională, fiind uşor de pus în practică.

În contextul introducerii unei noi serii de telefoane Samsung, Galaxy X, renunţarea la una dintre versiunile Galaxy S este probabil necesară, compania având nevoie să direcţioneze atenţia cumpărătorilor către un alt produs costisitor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult