Samsung ar putea lansa Galaxy X în 2019 cu ecran pliabil şi un preţ ridicat

Samsung ar putea lansa Galaxy X în 2019 cu ecran pliabil şi un preţ ridicat

Galaxy X, smartphone-ul cu ecran pliabil de la Samsung apare din când în când în atenţia publică, însă niciodată nu se concretizează mare lucru despre acesta. Fie că vorbim despre design, preţ sau hardware-ul intern, telefonul dezvoltat intern sub numele „Valley” de către producătorul coreean rămâne un simplu proiect. 2018 ar putea fi anul în care acest prototip secret avansează la stadiul de produs final, compania redenumind proiectul în „Winter”, perioada la care ar trebui ca dispozitivul să intre în ultima fază a dezvoltării.

Noi imagini cu design-uri propuse şi detalii despre dezvoltarea lui Galaxy X au apărut în presa coreeană, publicaţia The Bell raportând schimbări importante în cadrul companiei referitoare la acest dispozitiv. Schimbarea numelui de cod intern sugerează că prototipurile interne de până acum sunt destul de promiţătoare încât să poată rezulta din ele un dispozitiv final care să se ridice la standardele Samsung. Se pare că Samsung doreşte să finalizeze procesul de dezvoltare în această iarnă, această perioadă fiind şi cea în care vor fi stabilite componentele interne şi încheiate parteneriate cu producătorii de componente.

Conform noilor detalii despre Galaxy X, se pare că Samsung nu va face un simplu smartphone cu un ecran care poate fi pliat, ci mai degrabă un nou tip de smartphone „clamshell” care poate afişa conţinut atât la interior, cât şi la exterior. La interior, ecranul OLED va fi împărţit în două jumătăţi e 3,5”, în timp ce la exterior va fi poziţionat un singur panou de 3,5”. Astfel, o parte din funcţionalitate va putea fi accesată chiar şi atunci când telefonul este pliat, pe ecranul secundar.

Desigur, acest dispozitiv nu va fi nici pe departe la fel de accesibil precum modelele Galaxy S9 sau Galaxy Note. Acesta va fi un model exclusivist, cu un preţ pe măsură, care va fi produs într-o cantitate limitată. Motivul pentru disponibilitatea redusă este legată atât de procesul de fabricaţie, care este aşteptat a fi foarte scump, cât şi faptului că nu sunt aşteptate vânzări foarte mari pentru un astfel de telefon de tip „concept”.

Aceasta nu este prima dată când Samsung ar lansa un produs mai „ciudat” pe piaţă pentru a testa reacţia publicului, modelul Galaxy Note Edge din 2014 fiind cel care a testat reacţia la telefoanele cu ecrane curbate pe laterale. Acum toate telefoanele Samsung de top vin cu un astfel de design. Având în vedere că lansarea lui Galaxy X este aşteptată la MWC 2019, alături de Galaxy S10, nu ar fi ieşit din comun ca tehnologiile dezvoltate pentru noul telefon să fie adoptate în viitorul apropiat de întreaga gamă de smartphone-uri premium de la Samsung.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult