Samsung ar putea oferi încărcare mai rapidă pe Galaxy S24 Ultra

15.07.2023
Samsung ar putea oferi încărcare mai rapidă pe Galaxy S24 Ultra

În ciuda faptului că Samsung este liderul pieței de smartphone-uri și este una dintre companiile considerate „inovatoare” în piață, la capitolul încărcare rapidă, telefoanele sale au cam rămas în urmă. Deși concurența din piață lansează de câțiva ani telefoane cu încărcare la peste 100W, cele mai performante telefoane de la Samsung abia ating 45W, însă cele mai multe sunt limitate la 25W. Conform unui leaker cunoscut, următorul model de top al companiei va fi livrat cu încărcare mai rapidă, însă comparabilă cu ceea ce aveau concurenții săi din piață acum vreo doi ani.

La 65W, Galaxy S24 Ultra ar putea ajunge din urmă flagship-uri de acum doi ani, la acest capitol

Leaker-ul RGcloudS a publicat pe contul său de Twitter că Samsung pregătește o nouă baterie, bazată pe o tehnologie stratificată, care va permite încărcare mai rapidă. Întrucât va fi o tehnologie nouă, nu toată gama de dispozitive S24 va beneficia de pe urma avantajelor sale. Fie aceasta va fi exclusivă modelului Galaxy S24 Ultra, sau cel mult, va ajunge și pe S24+, dar nu și pe modelul de bază.

Conform acestor informații, bateria pe straturi va avea capacitate de 5.000 mAh, iar Apple o va folosi chiar mai devreme, pe noile modele iPhone 15. Pentru a atinge o putere de încărcare mai mare, la 65W, Samsung va aplica pe suprafața acesteia și un gel de răcire, care să facă transferul termic cu alte elemente din jur, mai ușor.

La 65W, încărcarea ar putea fi cu aproape 50% mai rapidă decât pe Galaxy S23 Ultra, însă tot ar fi în urma concurenței din piață. Există deja telefoane cu încărcare și la 240W, însă majoritatea concurenților lansează în ultimii ani telefoane cu încărcare la 80, 100 sau 120W. Samsung evită însă să ofere detalii pentru motivul pentru care limitează încărcarea la valori mai mici. Cel mai probabil însă, compania încearcă să protejeze celulele de expunere la temperaturi prea înalte, care pot degrada capacitatea de încărcare în timp.

Sursa informațiilor, RGcloudS, a mai oferit informații de acest gen în trecut, însă nu are o carieră foarte lungă pe „bursa zvonurilor”.

via Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult