Samsung ar putea relansa telefoane Note7 „recondiţionate” în 2017

16.11.2016
Samsung ar putea relansa telefoane Note7 „recondiţionate” în 2017

Samsung încă are mult de recuperat la capitolul imagine în urma retragerii de pe piaţă a modelului Galaxy Note7, însă compania pare să plănuiască o recuperare a investiţiei în acest model pentru anul viitor. Conform unor surse anonime ale publicaţiei coreene The Investor, Samsung ar putea vinde în 2017 modele Note7 recondiţionate, care nu reprezintă un risc pentru utilizatori. Desigur, decizia nu este încă finalizată, iar aceste informaţii nu vin pe căi oficiale.

Conform surselor The Informer, Samsung pregăteşte lansarea dispozitivelor Note7 retrase de pe piaţă sub eticheta „recondiţionate” în ţări emergente precum India şi Vietnam. Acestea vor veni cu un preţ scăzut, care i-ar putea atrage pe clienţii care în mod normal sunt interesaţi de dispozitive mid-range. De asemenea, lansarea în 2017 sugerează că Samsung are nevoie de mai mult timp pentru a se asigura că aceste unităţi nu vor fi afectate de problema bateriilor care explodează.

De fapt, Samsung probabil se bazează pe faptul că multe dintre unităţile pe care le-a vândut nu sunt obligatoriu predispuse la explozie, întrucât din cele câteva milioane de unităţi livrate în toată lumea, doar puţin peste 100 au întâmpinat probleme. Dacă într-adevăr Samsung poate să descopere ce a dus la deteriorarea anumitor modele, să izoleze problema şi să o rezolve pentru noile dispozitive pe care le-ar putea lansa în 2017, gaura din veniturile de pe trimestrul trecut ar putea fi măcar parţial acoperită.

Desigur, aceste informaţii sunt momentan neconfirmate, iar o relansare a modelului Note7 în Europa nu pare să fie luată în considerare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult