Samsung ar putea renunța la senzorii Sony IMX pentru Galaxy S24

01.05.2023
Samsung ar putea renunța la senzorii Sony IMX pentru Galaxy S24

Samsung a brevetat recent denumirea ISOCELL Zoom, oferind un indiciu puternic pentru înlocuirea senzorilor Sony IMX din echiparea Galaxy S24 cu o alternativă proprie.

Deși folosește cu rezultate impresionante propria gamă ISOCEL pentru camera principală Galaxy S23, Samsung încă folosește senzori Sony IMX pentru camerele telephoto. În timp ce performanțele sunt la un nivel competitiv, adevărata motivație pentru Samsung ar fi reducerea costurilor. Cumulat cu o eventuală revenire la chipseturile Exynos, substituirea și altor componente esențiale de pe lista celor livrate de furnizori externi ar spori marjele de profit per-dispozitiv. Totodată, controlând și partea de hardware, inginerii Samsung ar avea și mai multă flexibilitate în optimizarea performanțelor foto.

Tot din zvonuri aflăm și că Samsung ar putea simplifica aranjamentul foto de pe Galaxy S24 Ultra, eliminând camera cu zoom optic fixat la valoarea 3X. În schimb, rolul acesteia ar urma să fie luat de o versiune îmbunătățită a camerei Periscope, echipată cu noul senzor ISOCELL Zoom și un sistem hybrid zoom (optic + digital + AI). Soluția bazată pe lentile prismatice care se deplasează longitudinal în carcasa telefonului ar avea deschidere între f/2.5 și f/2.9, livrând bine iluminate la orice nivel de zoom.

În prezent, ambele camere de 10MP din echiparea Galaxy S23 Ultra folosesc senzori Sony IMX754, soluția livrând performanțe adecvate în echiparea camerei Telephoto. În schimb, limitările soluției Sony devin evidente în pozele livrate de camera Periscope, pusă în dificultate de lentilele cu deschidere f/4.9 și iluminarea insuficientă în majoritatea situațiilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult