Samsung ar putea rezerva cel mai puternic chipset pentru edițiile Galaxy S24 mai scumpe

28.08.2023
Samsung ar putea rezerva cel mai puternic chipset pentru edițiile Galaxy S24 mai scumpe

Cei care s-au bucurat de versiunea „for Galaxy” a chipsetului Snapdragon ar putea fi taxați mai mult pentru upgrade-ul la Galaxy S24.

Astfel, în timp ce unii cumpărători s-ar putea alege cu versiuni Galaxy S24 motorizate de chipseturi Exynos, cumpărătorii din regiunile unde se va vinde ediția Snapdragon a telefonului ar putea fi constrânși să plătească în plus, dacă doresc să beneficieze de cea mai rapidă versiune de chipset cu putință.

Deocamdată, nu este clar dacă măsura este luată după ce testele interne au relevat rate de succes neașteptat de mici la fabricarea noului cip SD8 Gen 3, sau pur și simplu Samsung imită strategia Apple de a echipa cip-uri subtactate pe dispozitivele mai ieftine. Însă zvonurile de până acum sugerează că Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy va deveni tot mai mult un lux pentru fanii Samsung, performanțele variind în funcție de cât de mult ești dispus să scoți din buzunar.

Probabil că nici în scenariul mai puțin favorabil, performanțele versiunii  SD8 Gen 3 mai puțin costisitoare nu vor coborî sub nivelul ediției „standard”, oferită pentru alte branduri de telefoane. Însă introducerea unui astfel de criteriu pentru departajare sugerează că ediția ” for Galaxy” va fi considerabil mai rapidă decât cea standard, iar diferența ar putea să nu fie exclusiv rezultată din selectarea unui cip mai reușit.

Tot pe surse aflăm că ediția SD8 Gen 3 for Galaxy ar putea avea o arhitectură de CPU diferită, Qualcomm livrând pentru Samsung un cip personalizat în adevăratul sens al cuvântului, nu doar în limbaj de marketing.

Etichetată Samsung SM-S926U, una dintre interpretările Galaxy S24 obține scoruri Geekbench 6 de 2233 puncte in testul single-core și 6661 în cel multi-core. Spre comparație, un produs al brandului chinezesc Nubia (nume de model NX769J, posibil RedMagic 9) afișează scoruri de 1596/5977 puncte.

Aparent, versiunea standard  Snapdragon 8 Gen 3 are un nucleu principal (CPU Cortex-X4) care rulează la 3,19 GHz, cinci nuclee medii tactate la 2,96 GHz și două nuclee eficiente cu viteze de 2,27 GHz. Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy ar putea avea o configurație cu un nucleu la 3,30 GHz, trei nuclee de 3,15 GHz, două nuclee la 2,96 GHz și două nuclee la 2,27 GHz.

Un alt detaliu important ar fi zvonul cum că doar Galaxy S24 Ultra și Plus vor avea Snapdragon 8 Gen 3, Samsung livrând echiparea Galaxy S24 „vanilla” exclusiv cu chipset Exynos.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult