Samsung ar putea totuşi integra pe Galaxy Note9 un senzor de amprentă în display

23.03.2018
Samsung ar putea totuşi integra pe Galaxy Note9 un senzor de amprentă în display

Cele mai recente zvonuri despre Galaxy Note9 sugerau că următorul flagship Samsung nu va beneficia de un senzor de amprentă în display, urmând să folosească un design similar cu cel de pe Galaxy S9. Se pare însă că Samsung va lua o decizie finală înainte de sfârşitul lunii martie, întrucât există deja mai multe concepte şi moduri de implementare a tehnologiei pe care Samsung Electronics şi Samsung Display le ia în considerare.

The Korea Herald raportează pe baza declaraţiilor unor surse apropiate de proiectul Note9 că cele două divizii Samsung sunt foarte aproape de a lua o decizie finală în legătură cu implementarea acestei tehnologii în Galaxy Note9. Există deja un prototip funcţional al tehnologiei, care însă nu se ridică la standardele de calitate impuse de Samsung pe dispozitivele sale mobile. În ciuda faptului că încă nu funcţionează cum trebuie acum, este posibil ca Samsung să aleagă această cale, fiind destul timp pentru a corecta neajunsurile în cele cinci luni care rămân până la lansarea de la sfârşitul lunii august.

Acesta ar putea fi primul smartphone Samsung cu amprentă integrată în display, însă cu siguranţă nu va fi singurul de pe piaţă la momentul lansării. Vivo a prezentat deja trei modele de smartphone-uri care beneficiază de această tehnologie, iar alte companii iau deja în considerare cumpărarea de senzori de amprentă de la Synaptics. În teorie, o soluţie produsă de Qualcomm ar putea debuta la jumătatea acestui an, oferind şi o alternativă la senzorii deja existenţi pe piaţă.

Renunţarea la senzorul de amprentă de pe spate ar putea aduce un nou design pentru dispozitivele Samsung, dar ar putea şi elibera spaţiu în interiorul dispozitivului pentru a găzdui un acumulator mai mare. Rămâne să aşteptăm alte scurgeri de informaţii şi să vedem primele fotografii cu prototipurile lui Galaxy Note9 pentru a afla dacă Samsung a ales sau nu implementarea amprentei în display.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult