Samsung demonstrează rezistența Galaxy Z Flip5 și Fold5 cu testele realizate în laborator. VIDEO

28.07.2023
Samsung demonstrează rezistența Galaxy Z Flip5 și Fold5 cu testele realizate în laborator. VIDEO

În continuare, unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii se feresc de dispozitive pliabile este durabilitatea scăzută, în comparație cu cea a unui telefon tradițional. Ecranele pliabile din plastic sunt mult mai ușor de zgâriat sau stricat decât cele protejate cu sticlă, iar elementele în mișcare, precum balamalele, adaugă noi puncte care pot crea probleme în timp. Samsung se laudă însă cu noile sale modele, Galaxy Z Flip5 și Fold5, demonstrând într-un nou clip cât de rezistente sunt aceste telefoane, fiind testate riguros în laborator.

Samsung promite 200.000 de plieri și rezistență la apă pe noile Galaxy Z Flip5 și Fold5

Desigur, ceea ce vedem în aceste clipuri este ceea ce se întâmplă înainte de lansare cu toate telefoanele. Ne-am fi așteptat ca cele pliabile să nu reziste la foarte multe abuzuri, însă Samsung demonstrează teste de rezistență la căzături, impact direct pe ecran și chiar plieri repetate. Compania promite până la 200.000 de plieri complete pe noile sale telefoane și chiar funcționare în condiții extreme de temperatură sau umiditate.

Ambele modele sunt certificate IPX8, deci pot fi scufundate în apă fără riscul de a se deteriora. Totuși, Samsung a mai avut probleme cu astfel de declarații în trecut. Scufundarea este valabilă doar pentru apă „dulce”, nesărată și fără detergenți sau alte substanțe care ar putea deteriora adezivul și garniturile din cauciuc.

Desigur, testele de laborator sunt rareori relevante pentru cazurile de utilizare reale. Oricât de rezistent ar putea părea un telefon din sticlă în laborator, cu siguranță un utilizator îl va sparge din greșeală la prima scăpare accidentală pe ciment. La fel și în cazul ecranelor pliabile, oricât ar testa Samsung plierea repetată, cu siguranță vor exista utilizatori ale căror ecrane se vor delamina fără un abuz extrem.

Rămâne să vedem testele de rezistență independente, precum cele de la JerryRigEverything, pentru a vedea dacă într-adevăr Samsung a îmbunătățit semnificativ noile sale telefoane față de cele din generația precedentă.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult