Samsung Display dezvăluie Sensor OLED, o tehnologie care permite citirea simultană a amprentei și pulsului

23.05.2023
Samsung Display dezvăluie Sensor OLED, o tehnologie care permite citirea simultană a amprentei și pulsului

Potrivit Samsung, tehnologia Sensor OLED integrează senzorii biometrici și cei pentru monitorizarea stării de sănătate direct în panoul OLED, reducând complexitatea viitoarelor dispozitive smartphone și tablete.

Inițial, rezervată pentru telefoane high-end, tehnologia Sensor OLED elimină nevoia pentru module separate în carcasa telefonului, spațiul eliberat putând fi alocat pentru alte componente esențiale, cum ar fi un acumulator mai mare. Alternativ, producătorii ar putea opta pentru telefoane ceva mai subțiri, însă pentru aceștia adevăratul câștig este reducerea complexității interne, reducând costurile cu asamblarea și lista de componente.

Teoretic, combinarea senzorului de amprentă cu senzorul pentru puls poate oferi un avantaj și la partea de securitate, făcând mult mai dificilă „păcălirea” telefonului prin scanarea copiei unei amprente. Un alt avantaj este suprafața mai mare a zonei de scanare, permițând inclusiv scanarea a două degete simultan pentru securitate sporită.

Dezvăluit cu ocazia evenimentului SID Display Week 2023, organizat în orașul Los Angeles, prototipul ecranului Sensor OLED încorporează un senzor OPD (Organic PhotoDiode), care elimină nevoia aplicării unui cititor dedicat pe spatele ecranului OLED.

Potrivit Samsung, viitoarele telefoane cu ecran Sensor OLED vor putea măsura inclusiv nivelul de stres al utilizatorului, împreună cu pulsul și tensiunea arterială. Ce-i drept, pentru ca ultima măsurătoare să fie precisă va fi nevoie ca utilizatorul să atingă ecranul folosind degetele mâini.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult