Samsung Display sugerează că lucrează la telefoane pliabile și rulabile

27.11.2020
Samsung Display sugerează că lucrează la telefoane pliabile și rulabile

Având în vedere că există zvonuri care sugerează că anul viitor telefoanele pliabile de la Samsung vor intra în „mainstream”, seria Galaxy Z Fold urmând să înlocuiască pe piață seria Note, nu ne miră faptul că Samsung se pregătește de următoarea inovație în termeni de design și funcționalitate. Câteva imagini promoționale de la Samsung Display, divizia care produce ecranele de pe toate dispozitivele companiei, sugerează că Samsung ar putea merge în două direcții interesante în viitor.

Noile ecrane Samsung vor putea fi pliate în multiple feluri

Niciunul dintre aceste concepte nu este complet nou, iar acest lucru nu înseamnă că Samsung obligatoriu va oferi astfel de dispozitive în viitorul apropiat. Totuși, demonstrează faptul că Samsung ia în calcul dezvoltarea unor telefoane mai puțin convenționale chiar și decât cele pliabile din prezent precum Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip.

TCL, Xiaomi, Oppo și alți producători deja au prezentat astfel de concepte în stadii mai mult sau mai puțin funcționale. Toate dispozitivele care se pliază în mai multe locuri de până acum au fost prezentate într-un stadiu nefuncțional, probabil din lipsă de paneluri OLED care să permită asta. Samsung sugerează că va dezvolta în viitor soluții de acest gen, cât si soluții care să permită rularea unei tablete pentru a ocupa mai puțin spațiu.

Chiar dacă produsele finite nu vor ajunge în această formă pe piață, aceste tehnologii ar putea ajunge în diverse feluri. De exemplu, noul model concept de la Oppo, X 2021, se poate extinde pe laterală pentru a transforma un telefon într-o tabletă, folosind un ecran rulabil. Cert este că anul viitor vom începe să vedem mai multe astfel de concepte și poate chiar și dispozitive reale de acest gen, iar Samsung pare să se pregătească cu tehnologiile necesare pentru a putea rămâne o companie competitivă în piață.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video