Samsung pregătește Galaxy A13 5G, un telefon 5G cu preț sub 200 euro

01.09.2021
Samsung pregătește Galaxy A13 5G, un telefon 5G cu preț sub 200 euro
foto: Samsung

Galaxy A13 5G ar putea fi cel mai ieftin telefon Samsung cu 5G, livrat cu un ecran spațios și sistem quad-camera.

Lansat în urmă cu aproape un an, Galaxy A12 a impresionat prin capacitatea bateriei și ecranul HD+ Infinity-V de 6,5 inch. În schimb, chipsetul MediaTek Helio P35 a fost un compromis sesizabil pe partea de performanță și dotări, modelul venind doar cu suport pentru rețele LTE.

Este de așteptat ca noul Galaxy A13 să vină cu aproximativ același preț de 178 euro cerut și pentru modelul A12, livrând în plus conectivitate 5G și un chipset cu performanțe crescute

Exceptând numele de model SM-A136B, detaliile precise ale configurației nu sunt cunoscute, însă putem extrapola pe baza specificațiilor oferite de modelul actual. Astfel, cel mai ieftin telefon 5G din oferta Samsung va dispune de cel puțin 4GB memorie RAM, 64GB sau 128GB stocare internă și slot microSD, senzor de amprentă poziționat pe lateralul carcasei și un acumulator de 5000mAh cu funcție de încărcare rapidă.

Galaxy A13 5G

Având în vedere bugetul restrictiv, prezența unui sistem quad-camera nu lasă așteptări prea mari. Cel mult, putem spera ca senzorul principal de 48MP să fie schimbat cu unul de calitate ceva mai bună. În rest camera ultra-wide de 5MP și cei doi senzori macro + DoF a câte 2MP fiecare ar putea fi la fel de bine eliminați, Samsung alocând bugetul acestora pentru îmbunătățirea finisajelor carcasei.

Cât despre data de lansare, producătorul sud-coreean nu oferă informații concrete, dar având în vedere calendarul folosit pentru actualul model A12, putem aștepta ca Samsung să dezvăluie noul Galaxy A13 5G în perioada lunii noiembrie 2020.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult