Samsung Galaxy A51, ar putea fi cel mai bine vândut telefon cu Android din 2020

15.05.2020
Samsung Galaxy A51, ar putea fi cel mai bine vândut telefon cu Android din 2020

În ciuda tuturor eforturilor, producătorii smartphone din China nu au reușit sa-i detroneze pe sud-coreenii de la Samsung din topul vânzărilor pe Android, Galaxy A51 obținând vânzări record.

Potrivit datelor furnizate de Strategy Analytics, un singur model smartphone s-a calificat pentru titlul de cel mai bine vândut telefon cu Android, iar acesta nu este un vârf de gamă.

Deși Xiaomi și OnePlus s-au apropiat clasamentul mult râvnit, niciunul nu a reușit să contracareze ofensiva Samsung desfășurată la gama mid-range cu familia de telefoane Galaxy A.

Cu preț de 280 euro în ofertele magazinelor europene și lansat abia în luna decembrie 2019, Samsung Galaxy A51 a reușit să devanseze în timp record principalii competitori, livrările cumulate reprezentând 2.3% din totalul vânzărilor de telefoane cu Android realizate la nivel global. Deși nu pare mult, trebuie avut în vedere faptul că ne raportăm la întreaga piață smartphone și nu o regiune geografică sau nișă restrânsă.

Clasat pe locul doi, Xiaomi a reușit să atingă cu modelul Redmi 8 1.9% din totalul vânzărilor, bazându-se în special pe piața Chineză și cea din India, iar într-o mai mică măsură pe cumpărătorii europeni.

Având în vedere faptul că se încadrează la gama premium, obținerea unei cote de 1.7% din vânzările smartphone la nivel global reprezintă o performanță remarcabilă pentru modelul Galaxy S20+, reflectată poate mai vine de veniturile efectiv realizate cu acest model. Interesant este că alegerea făcută între modelul standard Galaxy S20 și modelul Ultra reflectă o poziționare de piață corect realizată de Samsung, în special din punct de vedere al prețului.

Strategy Analytics  interpretează aceste numere ca un indicator al evoluției pieței globale către telefoane mai accesibile și chiar mai puțin premium. Desigur, tendința ar fi putut fi motivată și de condiții nou apărute în piețele globale, care au obligat consumatorii să-și reconsidere prioritățile în ce privește alegerea următorului smartphone, optând mai degrabă să economisească bani pentru nevoi care țin de traiul zilnic.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult