Galaxy A52 și A72 cu 5G primesc specificații complete și imagini de prezentare

16.03.2021
Galaxy A52 și A72 cu 5G primesc specificații complete și imagini de prezentare

Samsung Galaxy A52 5G și A72 5G au lansarea oficială pe 17 martie, imaginile de prezentare și setul complet cu specificații apărând deja publicate online.

Noua serie Galaxy A, formată din perechea Galaxy A52 și A72, ambele cu 5G, conturează o alternativă pentru fanii Samsung care nu dispun de bugetul necesar achiziționării unui model Galaxy S.

Galaxy A52 și Galaxy A72 arată practic identic în imaginile promoționale furnizate de Samsung. Cele nouă modele sunt disponibile până și în aceleași versiuni de culoare – negru, albastru, violet și alb – alegerea unuia sau altuia depinzând doar de bugetul disponibil sau, eventual, opțiunea pentru un format ceva mai compact.

Galaxy A52 A72

 

Specificațiile Galaxy A52 apar, de asemenea, într-una din imagini. Printre elementele de atracție se numără camera principală de 64MP, asistată cu o cameră ultra-wide de 12MP, cameră macro și senzor DoF a câte 5MP fiecare. Atât modelul A72, dar și A52, dispun de stabilizare optică (OIS) pentru camera foto principală.

O diferență minoră între cele două modele este dimensiunea ecranului. Materialele de marketing confirmă faptul că Galaxy A52 are un ecran Infinity-O de 6,5 inch, în timp ce Galaxy A72 primește ecran de 6,7 inch. Cel din urmă oferă însă o capacitate a bateriei cu 500 mAh mai mult decât primul, respectiv, 5000 mAh.

Ambele modele vor fi disponibile cu 6 GB memorie RAM și 128 GB stocare extensibilă, însă varianta A72 ar putea avea și opțiuni superioare pentru memoria RAM. Ambele dispozitive sunt livrate în carcase cu certificare IP67, pentru protecție împotriva pătrunderii de apă și praf.

Galaxy A52 video unboxing

Publicat pe un canal YouTube numit Moboaesthetic, clipul surprinde un exemplar retail al modelului Galaxy A52 5G, aparent destinat piețelor din Orientul Mijlociu și Africa. Probabil că nu este o coincidență nici faptul că același model a apărut și în oferta unui magazin online din Arabia Saudită, listat cu un preț echivalent sumei de 439 dolari și termen de livrare pentru data de 7 martie.

Finisat negru-mat, Galaxy A52 5G se prezintă cu un design minimalist, având ca principal element distinctiv la partea din spate doar ornamentul cu accente cromate aplicat camerei foto. Pe rama laterală pot fi întrezărite obișnuitele taste Power/Volum, SIM Tray-ul cu loc și pentru card microSD apărând la partea de sus.

Prezentarea video confirmă și principalele specificații, cum ar fi ecranul AMOLED cu rată de refresh la 120Hz și senzor de amprentă integrat, chipsetul Snapdragon 750G furnizat de Qualcomm și acumulatorul de 4500mAh.

Galaxy A52 5G pune la dispoziție un sistem quad-camera, având ca element principal o cameră de 64MP cu funcție de stabilizare optică. În funcție de nevoi, viitorii utilizatori vor mai putea selecta între camera ultra-wide de 8MP și camera macro de 5MP. Cel de-al patrulea senzor, cu rezoluție 2MP, deservește aplicarea efectelor de profunzime în pozele tip portret. Camera frontală de 32MP se află în spatele unei perforații aplicate central.

Galaxy A72 video unboxing

Și ediția 4G a lui Galaxy A72 a apărut într-o prezentare video neoficială. Telefonul arată la fel ca modelul 5G, cel puțin specificațiile foto urmând să fie regăsite și la versiunea 5G a telefonului.

Astfel, Galaxy A72 4G vine într-o configurație foto cu 64MP + 8MP + 12MP + 5MP. Camera frontală are la bază un senzor de 32MP.

Platforma hardware este bazată pe chipsetul Snapdragon 720G octa-core, însă modelul 5G ar putea primi alternativa Snapdragon 750G.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult