Samsung Galaxy A8s: hardware mid-range premium, display perforat şi trei camere pe spate

27.11.2018
Samsung Galaxy A8s: hardware mid-range premium, display perforat şi trei camere pe spate

Galaxy A8s este telefonul pe care mulţi îl aşteaptă, nu obligatoriu pentru că doresc să îl cumpere, ci pentru că acesta ar putea fi primul dispozitiv de la Samsung echipat cu ecran perforat, care va da tonul în materie de design pentru lansările de anul viitor. În timp ce display-ul său a fost cel mai discutat aspect până în prezent, detaliile despre hardware-ul intern al telefonului nu au ieşit la suprafaţă. Primele detalii despre acest subiect vin însă de la o publicaţie germană (AllAboutSamsung), care listează cam tot ceea ce ne interesează despre acest model. Sperăm doar ca informaţiile să se dovedească a fi adevărate.

Modelul Galaxy A8s este aşteptat momentan în China, deci informaţiile care spun că acesta va fi echipat cu chipset Snapdragon 710 ar putea avea sens, întrucât Samsung vinde în această regiune doar modele cu procesoare de la celebrul producător american. Se pare însă că acesta nu va fi un smartphone mid-range obişnuit, urmând a fi echipat standard cu 6 GB memorie RAM şi 128 GB stocare, valori mai mari şi decât cele de pe Galaxy S9, lansat în primăvara acestui an.

Ecranul Infinity-O de 6,39” va acoperi cea mai mare parte a telefonului, fiind loc doar pentru un mic spaţiu negru între partea de jos a ecranului şi rama metalică. La interior va fi găzduit un acumulator de 3.400 mAh, alături de un senzor de amprentă pe partea din spate, şi un sistem triple-camera cu senzori de 24, 10, respectiv 5 megapixeli. Camera frontală, găzduită în micul orificiu din colţul din stânga sus al ecranului va oferi o rezoluţie de 24 megapixeli.

În materie de dimensiuni, Galaxy A8s ar putea să măsoare 159,11 x 74,88mm x 7,38mm, valori mai mici decât cele ale lui Galaxy Note9, în ciuda faptului că display-urile sunt aproape la fel de mari. Nu este clar însă dacă acest model va beneficia de un ecran QHD sau Full HD, însă având în vedere lansările din gama Galaxy A din trecut, probabil că este vorba despre unul cu rezoluţie mai mică.

Curios este însă faptul că anumite voci anonime care susţin că au informaţii despre noul Galaxy A8s spun că display-ul de pe acest telefon va fi prezentat drept un panou Infinity-O, însă nu va fi produs de Samsung, ci de producătorul chinez BOE şi nu va folosi tehnologia Super AMOLED, ci LCD. BOE produce însă şi OLED-uri, cel mai recent panou de acest gen al său fiind integrat pe Huawei Mate 20 Pro.

Dezvăluirea telefonului este aşteptată în luna decembrie, iar lansarea ar putea să întârzie până în ianuarie. Desigur, la scurt timp după lansarea lui Galaxy A8s va fi prezentat şi Galaxy S10, modelul de top al companiei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video